cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία οι πρωταγωνιστές στις τουριστικές αφίξεις

Αισιόδοξα μηνύματα στέλνουν οι σημαντικότερες αγορές-χώρες που τροφοδοτούν με επισκέπτες την Ελλάδα και την Κρήτη κάθε χρόνο, καθώς οι μέχρι τώρα ενδείξεις και έρευνες δείχνουν ότι οι αφίξεις δεν θα είναι χαμηλότερες από το 2023…

Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία οι πρωταγωνιστές στις τουριστικές αφίξεις

Αισιόδοξα μηνύματα στέλνουν οι σημαντικότερες αγορές-χώρες που τροφοδοτούν με επισκέπτες την Ελλάδα κάθε χρόνο, καθώς οι μέχρι τώρα ενδείξεις από τις αεροπορικές εταιρίες αλλά και τις έρευνες που διεξάγουν οι κατά τόπους τουριστικοί οργανισμοί δείχνουν αν μη τι άλλο ότι οι τουριστικές αφίξεις το 2024 στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, δεν θα είναι χαμηλότερες από το 2023, χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό.

Χωρίς να ληφθούν υπόψη τυχόν αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να επηρεάσουν στην τουριστική κανονικότητα, Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία θα είναι και το 2024 οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Στην μεγαλύτερη αγορά τροφοδότη ξένων επισκεπτών προς την Ελλάδα, Γερμανία, τα μηνύματα μόνο ως θετικά λογίζονται. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διεθνείς παίκτες της τουριστικής σκηνής, τονίζεται ότι παρά την τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση οι διακοπές θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τους Γερμανούς το έτος 2024, καθώς υπολογίζεται τη νέα τουριστική χρονιά να πραγματοποιήσουν περίπου 70 εκατομμύρια ταξίδια, διάρκειας 5 και πλέον ημερών.

Ο διεθνής Tour Operator DER Touristik κάνει λόγο για αύξηση της ζήτησης το 2024 σε σχέση με πέρυσι, με το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα αλλά και τη Θάσο να παρουσιάζουν αξιόλογη δυναμική.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει για την μεγάλη πλατφόρμα κρατήσεων Holidaycheck όπου καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για το 2024 για την Κρήτη, τα μικρά Ελληνικά Νησιά, την Κέρκυρα, την Χαλκιδική, την Ζάκυνθος και τέλος τη Θάσο.

Αναφορικά με στοιχεία από ένα διεθνή οργανωτή ταξιδίων, που ασχολείται με πολυτελείς διακοπές, το Voyage Privé στοχεύει να στείλει τους 115.000 ταξιδιώτες και να αυξήσει κατά 380 χιλιάδες τις διανυκτερεύσεις. Ειδικότερα για τη γαλλική αγορά, οι προκρατήσεις κινούνται ικανοποιητικά για την εταιρεία και αναμένουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον τον Φεβρουάριο, ένα μήνα πριν από το καθολικό Πάσχα, όπου και το ενδιαφέρον για διακοπές εντείνεται.

Η Κρήτη, η Θεσσαλονίκη, η ηπειρωτική Ελλάδα και οι Κυκλάδες παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Η στόχευση για το 2024 είναι οι άνω των 60.000 γάλλων ταξιδιωτών και οι 200.000 διανυκτερεύσεις.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι και το 2024 η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Κρήτη, θα ξεχωρίσει στην διεθνή τουριστική σκηνή. Το αν θα επιτευχθούν οι αφίξεις του 2023, δεν αποτελεί αυτοσκοπό για την πολιτική ηγεσία του τουρισμού αλλά και ούτε και για την επιχειρηματική κοινότητα, με το βάρος να δίνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος και στο οικονομικό αποτύπωμα του στην ελληνική οικονομία αλλά και στο ταμείο των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon