cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Το πιο ζεστό μέρος στην Ευρώπη είναι στην Κρήτη

Το παραθαλάσσιο χωριουδάκι του Μύρτου στην Ιεράπετρα θεωρείται το πιο ζεστό μέρος όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης – 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο

Το πιο ζεστό μέρος στην Ευρώπη είναι στην Κρήτη

Αν η Ιαπωνία είναι η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, τότε η Ελλάδα είναι η χώρα του μεσημεριανού «ντάβανου». Ο Απόλλωνας όπως ξέρουμε όλοι αγαπάει πολύ τη χώρα μας, αφού μας καταβρέχει με ήλιο τη συντριπτική πλειονότητα των ημερών του χρόνου, κάτι που κάνει τα καλοκαίρια αφόρητα, αλλά τις υπόλοιπες εποχές πιο γλυκές.

Ακόμα όμως και αυτές οι συνθήκες βρίσκουν τις ακραίες του εκφάνσεις σε ένα χωριουδάκι της Κρήτης, τον Μύρτο Λασιθίου, που θεωρείται το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης, με τους τουρίστες από τις βορειότερες χώρες να το αγαπούν ιδιαίτερα.

320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το παραθαλάσσιο χωριουδάκι του Μύρτου, που βρίσκεται στην Ιεράπετρα, στα νότια παράλια του Λασιθίου, σημειώνει κατά μέσο όρο 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο.

Αυτό δεν είναι έκπληξη, αφού η θέση του στον διευρυμένο νότιο κόλπο της περιοχής το βάζει να φλερτάρει με την υποτροπική ζώνη, ενώ το κρατάει απάνεμο, μακριά από τα κρύα του χειμώνα και τα καλοκαιρινά μελτέμια.

Ακόμα, ο Μύρτος καταφέρνει να έχει κοντά στο 100% πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα δωμάτιά του όλο το χρόνο, λόγω του πολύ ήπιου χειμώνα του. Οι τουρίστες εναλλάσσονται. Το καλοκαίρι αποτελούνται κυρίως από παραθεριστές που γουστάρουν να ψήνονται κάτω από τον ήλιο, ενώ τον χειμώνα κατά πολύ από βορειοευρωπαίους που εργάζονται εξ αποστάσεως ενώ ξεχειμωνιάζουν μακριά από το σκληρό κρύο των χωρών τους.

Σε αυτό βοηθάει και το ότι είναι ένα ιδιαίτερα φιλόξενο μέρος, με πεντανόστιμο φαγητό και κατάλευκα καντούνια. Φημίζεται επίσης για τις αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται εκεί, αλλά και για το εκτεταμένο δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών, για τους λάτρεις του trekking και του hiking.

Μύρτος Ιεράπετρας: Αυτό είναι το περιζήτητο χωριό με ηλιοφάνεια 320 μέρες τον χρόνο

Ο πρόεδρος του Μύρτου Ιεράπετρας μιλά για το περιζήτητο χωριό με ηλιοφάνεια 320 μέρες τον χρόνο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon