cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Παρουσιάζεται η εφαρμογή που προειδοποιεί για την αφρικάνικη σκόνη

Την ερχόμενη Τετάρτη θα παρουσιαστεί η εφαρμογή που προειδοποιεί για την αφρικάνικη σκόνη, μαζί με τα αποτελέσματα σχετικού προγράμματος για το φαινόμενο…

Παρουσιάζεται η εφαρμογή που προειδοποιεί για την αφρικάνικη σκόνη

Η παρουσίαση τόσο της εφαρμογής όσο και των πρώτων αποτελεσμάτων του προγράμματος «Μείωση των Επιδράσεων των Καταιγίδων Σκόνης της Ερήμου στην Υγεία Υιοθετώντας Στρατηγικές Μείωσης της Έκθεσης» θα γίνει στις 8 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Life Medea, θα δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν το φαινόμενο καθώς και οδηγίες και απλές πρακτικές που μπορούν να προστατεύσουν όλους και ιδίως τις ευπαθείς ομάδες.

  • Τι έκανε; Τί περιείχε το πρόγραμμα LIFE+ MEDEA; κ. Μ. Γαλανάκης, Καθηγητής Παιδιατρικής
  • Η σκόνη της ερήμου «κρύβει» και μικρόβια; κ. Γ. Ρούβα, Ειδικευόμενη Παιδιατρικής
  • Ξέρουμε πού; πότε; η σκόνη της ερήμου; κ. Λ. Δημητρίου, Καθ. Εργαστηριακής Παιδιατρικής
  • Τι είδαν τα σχολεία; κ. Α. Ανδριώτη, Διευθύντρια 30ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου
  • Τι βρήκαμε στη MEDEA για τα παιδιά; κ. Ε. Μιχαηλίδη, Παιδίατρος–Παιδοπνευμονολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ
  • Σχέση της σκόνης της ερήμου με τους καρδιοπαθείς. κ. Γ. Αναστασίου, Καρδιολόγος, Επιστ. Συνεργάτης Καρδιολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ, κ. Μ. Σημαντηράκης, Kαθηγητής Καρδιολογίας
  • Ο καιρός, η πρόγνωση, τι κουβαλάει η σκόνη της ερήμου και… γίνεται να την αποφύγουμε; κ. Μ. Κανακίδου, Καθηγήτρια Υπολογιστικής Χημείας Περιβάλλοντος, Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ)

Τέλος, οι διοργανωτές θα καλέσουν τον κόσμο στο προαύλιο, όπου θα ακολουθήσουν συζήτηση, ερωτήσεις- απαντήσεις, διανομή ενημερωτικού υλικού, παρουσίαση της εφαρμογής για κινητό, δώρα, κέρασμα και άλλες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon