cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Στο Ηράκλειο η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Στο Ηράκλειο θα διεξαχθεί η μεγαλύτερη γιορτή αθλητικής ρομποτικής – Στις 7 Απριλίου η τελετή έναρξης στα Δύο Αοράκια ενώ το αγωνιστικό μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΛΜΕΠΑ…

Στο Ηράκλειο η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Στις 7 Απριλίου στις 19:00, στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Αθλητικής Ρομποτικής «Minoan Robotsports Competition Global Olympiad 2023».

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (he-ro.gr) και ο Δήμος Ηρακλείου πραγματοποιούν τις τελευταίες ετοιμασίες για να υποδεχτούν στο Ηράκλειο τους 2.352 αθλητές από 31 χώρες του κόσμου που θα λάβουν μέρος.

Το αγωνιστικό μέρος θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου το Σάββατο 8, τη Κυριακή 9 και τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023.

Στο διαγωνισμό καλούνται παιδιά από 6 ετών αλλά και ενήλικες να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και προγραμματίσουν το δικό τους Αθλητή-Ρομπότ με σκοπό να διαγωνιστούν σε 16 αθλητικές κατηγορίες.

Μηχανισμοί, κινητήρες, πλακέτες και τα μυαλά των μικρών και μεγάλων «μηχανικών» θα πρέπει να συγχρονιστούν στους ρυθμούς του ποδοσφαίρου, της πάλης, του ράλι, του μαραθωνίου, του δρόμου μετ’ εμποδίων, της κωπηλασίας, της σκοποβολής, της τοξοβολίας, της σκυταλοδρομίας κ.α.

Ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για το 2023 θα δοθεί στις αποστολές από τη Ρουμανία. Για το 2023 η Ρουμανία θα αποτελεί «τιμώμενη χώρα» του διαγωνισμού με ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους καλεσμένους και τους συμμετέχοντες.

Η είσοδος στην τελετή έναρξης αλλά και η παρακολούθηση του αγωνιστικού μέρους είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ παράλληλα η οργανωτική επιτροπή έχει μεριμνήσει για τον «αγωνιστικό» παλμό του σταδίου.

Ιδιαίτερο σημείο του διαγωνισμού αποτελεί η υποδοχή διαγωνιζόμενων ομάδων από παιδιά στο φάσμα του αυτισμού τη Δευτέρα 10/04/2023 υπό συγκεκριμένες συνθήκες και με τη βοήθεια της Unified Robotics, η κατηγορία διαγωνισμού στα E-Sports με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού αλλά και παγκόσμια πρωτοτυπία με εισαγωγή αθλημάτων για τους αθλητές-ρομπότ σε νερό (κωπηλασία), σκοποβολής, τοξοβολίας, σφαιροβολίας και συνεργατικών αθλημάτων όπως αυτό της σκυταλοδρομίας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και τον Δήμο Ηρακλείου (H.E.R.O.), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του ΕΟΤ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης .

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon