cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Ψηφίζεις ΝΔ, ψηφίζεις ιδιωτικοποίηση της Υγείας

Δεν μπορούσε να το κάνει πιο σαφές ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι στόχος της ΝΔ αν επανεκλεγεί, είναι η μετατροπή νοσοκομείων του ΕΣΥ σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου…

Ψηφίζεις ΝΔ, ψηφίζεις ιδιωτικοποίηση της Υγείας

Το δρόμο που χάραξε με την μετατροπή των μεγάλων μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, συνεχίζει η ΝΔ, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλέυρη να παραδέχεται ανοιχτά ότι στόχος τους είναι η μετατροπή και των νοσοκομείων του ΕΣΥ, σε ΝΠΙΔ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, «δεν είναι εύκολη αλλαγή να γίνει, θα πρέπει να εφαρμοστεί πιλοτικά σε κάποια νοσοκομεία και επειδή εμείς πιστεύουμε ότι θα εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης, ενδέχεται να επεκταθεί».

Ο ίδιος χαρακτήρισε “παρεξήγηση” την ανησυχία που εκφράζεται για τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων, λέγοντας ότι το Δημόσιο θα είναι ο μοναδικός μέτοχος και δεν θα αλλάξει ο δημόσιος χαρακτήρας.

Ο υπουργός τόνισε το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνονται γιατροί, δημιουργώντας όπως είπε, «μια ευελιξία συνεργασιών με το εξωτερικό, συνεργασιών με άλλους γιατρούς».

«Άρα δεν αλλάζει ο δημόσιος χαρακτήρας, αλλά είναι μια νομική μορφή με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία. Τα νοσοκομεία που πρόκειται να κάνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα τα κάνουμε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Μάλιστα, με περίσσιο θράσος, δήλωσε ότι επειδή σήμερα, το 35%-38% ο πολίτης το πληρώνει ιδιωτικά, άρα αυτό δείχνει ότι έχουμε μια άτυπη ιδιωτικοποίηση, όταν ο πολίτης δεν εξυπηρετείται.

Ωστόσο, αυτό που δεν μας είπε ο υπουργός είναι αυτό που κρύβεται από πίσω. Ότι για μία ακόμη φορά δημιουργούν τις συνθήκες ιδιωτικοποίησης σε “κάτι”, χωρίς όμως να θίγεται, αρχικά, ο δημόσιος χαρακτήρας αυτού του “κάτι”, όπως έκαναν και σε παλαιότερες περιπτώσεις.

Αφού καθησυχάζουν, εντέχνως, την κοινωνία, στη συνέχεια, απαξιώνουν και υποβαθμίζουν αυτό το “κάτι”, ούτως ώστε να υπάρξει η ανάγκη να “σωθεί” με την συνδρομή του ιδιώτη.

Και… τσουπ, ιδιωτικοποίηση.

Στην περίπτωση μάλιστα των νοσοκομείων, η υποβάθμιση έχει ξεκινήσει ήδη, ο κόσμος, όσο μπορεί, έχει γυρίσει στον ιδιωτικό τομέα, από ανάγκη όμως, όχι από επιλογή, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να υπάρχει στα ραντεβού για εξετάσεις και στα τακτικά χειρουργεία.

Το ‘χουν κάνει στο παρελθόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το κάνουν τώρα (με το ογκολογικό Παίδων του Αγία Σοφία) και, όπως δήλωσαν, θα το ξανακάνουν.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon