cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Ηράκλειο: Με Τζάμσι και Μπατίστ το τζάμπολ για τα 90 χρόνια FIBA

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA) συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια από την ίδρυσή της και επέλεξε την Ελλάδα και το Ηράκλειο της Κρήτης ως τόπο εκκίνησης των εορταστικών εκδηλώσεών της…

Ηράκλειο: Με Τζάμσι και Μπατίστ το τζάμπολ για τα 90 χρόνια FIBA

Από το Ηράκλειο θα αρχίσουν το τριήμερο 13-15 Μαΐου οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA).

Πλήθος προσωπικοτήτων θα «παρελάσει» από το κλειστό του Λίντο, ενώ τα δύο βασικά τιμώμενα πρόσωπα των διοργανωτών από το εξωτερικό θα είναι ο μακροβιότερος Αμερικανός στην Basket League (σ.σ. αγωνίστηκε για δέκα χρόνια στον Παναθηναϊκό), Μάικ Μπατίστ, και ο Ισραηλινός Ντορόν Τζάμσι, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τους τρεις διαδοχικούς τελικούς του Κυπέλλου πρωταθλητριών (1987, 1988 και 1989), μολονότι η «ομάδα του λαού» δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο.

Λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Μπατίστ, ο οποίος κατέκτησε συνολικά 19 τίτλους με τον Παναθηναϊκό, συμπεριλαμβανομένων τριών τροπαίων στη Euroleague (2007, 2009, 2011), δήλωσε: «Είναι για μένα πολύ σημαντικό να επιστρέφω στην Ελλάδα για να τιμηθώ με αφορμή τα 90 χρόνια από την ίδρυση της FIBA και να δω παλιούς φίλους. Για μένα είναι αξέχαστα τα χρόνια που πέρασα στην χώρα σας και τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω στο Ηράκλειο να γίνει μία μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, να έρθει ο κόσμος να παίξουμε μαζί και να διασκεδάσουμε. Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία να ξαναβρεθώ στην Ελλάδα και στο Ηράκλειο της Κρήτης».

Από την πλευρά του, ο Τζάμσι τόνισε για την παρουσία του στην Ελλάδα και την Κρήτη: «Η Ελλάδα και ειδικά η Κρήτη είναι οι μεγάλες μου αγάπες. Δεν έπαιξα ποτέ στην χώρα σας, ωστόσο είχα πάντα φίλους και δεν χορταίνω να βρίσκομαι δίπλα σε Έλληνες. Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που θα είμαι παρών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της FIBA. Ραντεβού με όλους στο Ηράκλειο, από τις 13 εώς τις 15 Μαίου. Σας περιμένω».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Προσωπικότητες του μπάσκετ της Κρήτης, που έχουν υπηρετήσει το άθλημα από διαφορετικές θέσεις (παίκτες, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες) θα βραβευτούν την Κυριακή (15/5, 17:00) στον περιβάλλοντα χώρο του Λίντο, ενώ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί το Gala το Σάββατο (14/5, 19:00). Παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι βέβαια ο Έλληνας γενικός γραμματέας της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες 3Χ3, αγώνα παλαιμάχων, αλλά και ματς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κορασίδων, καθώς και αγώνες μπάσκετ με αμαξίδιο. Επιπρόσθετα, θα υπάρξει και συναυλία από σχολικά συγκροτήματα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα όλων των εκδηλώσεων θα διατεθούν, σε συνεργασία με το «ΘΕΜΑ 117Α Λέσχες Lions Νοτίου Ελλάδος», ως συνεισφορά αγοράς ενός θερμικού κυκλοποιητή για παιδιά με καρκίνο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon