cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Σιγά μην κάτσουν στην Ελλάδα με μισθούς πείνας

Όλα μίζερα και κακομοιριασμένα κι ας προσπαθούν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως παράδεισο στους ξένους που δεν ξέρουν τις δυσκολίες της ζωής μας…

Σιγά μην κάτσουν στην Ελλάδα με μισθούς πείνας

Εξειδικευμένους Έλληνες μηχανικούς αυτοκινήτων αναζητάει η Tesla, προκειμένου να ενισχύσουν τα κέντρα σέρβις της σε δύο ευρωπαϊκές χώρες.

Και υποθέτουμε πως σε αυτή την αγγελία θα απαντήσουν πολλοί καθώς οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα παραμένουν βαλκανικές κι όχι ευρωπαϊκές.

Χαμηλοί μισθοί, ανασφάλιστη εργασία, απασχόληση χωρίς πληρωμένες υπερωρίες και αργίες κι όλα αυτά με κυβερνητικές ευλογίες αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Το brain drain καλά κρατεί αφού με στημένες συναντήσεις με νέους που εκθειάζουν την αλλαγή εικόνας της χώρας μας και με δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί αντιστροφής του brain drain εξαιτίας «ποιοτικών θέσεων εργασίας και σταθερής πορείας μας που αποπνέει εμπιστοσύνη στους ξενιτεμένους και τους δίνει επιπλέον κίνητρο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» το πρόβλημα δε λύνεται.

Και δεν λύνεται και για ένα επιπλέον λόγο, γιατί στην Ελλάδα οι συνθήκες ζωής δεν αποπνέουν εμπιστοσύνη για να φτιάξει κάποιος νέος την οικογένεια του.

Από πού να το πιάσουμε, από το χώρο της υγείας; της εκπαίδευσης; των παροχών σε νέα ζευγάρια και τα ανήλικα παιδιά τους; του φορολογικού συστήματος που διαρκώς αλλάζει προς το χειρότερο;

Όλα μίζερα και κακομοιριασμένα κι ας προσπαθούν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως παράδεισο στους ξένους που δεν ξέρουν τις δυσκολίες της ζωής μας.

Είναι παράδεισος για διακοπές με τζατζίκι, τσικουδιά και σουβλάκι αλλά κόλαση για να δουλέψεις και να περιμένεις να ζήσεις από τη δουλειά σου έχοντας σωστές υπηρεσίες για εσένα και την οικογένεια σου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon