cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Επισυνδέσεις: Γιάννης Τερζάκης

Σ’ αυτό το επεισόδιο θα σας επισυνδέσω ή μάλλον θα μας επισυνδέσει ο Γιάννης Τερζάκης από την Βουτουφού στην πόλη που όλοι οι άνθρωποι θα θέλουν να ζήσουν σε αυτήν!!!

Επισυνδέσεις: Γιάννης Τερζάκης

Το γνωστό ρητό μπορεί να λέει πως “από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα”, και μπορεί άνετα να βρει ως έννοια και εφαρμογή σε πάρα πολλούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ωστόσο, στην περίπτωση όμως του Γιάννη Τερζάκη το ρητό αυτό μπορεί να αλλάξει και να γίνει… “από την Βουτουφού έρχομαι και η πόλη μου, το Ηράκλειο, θα ήθελα να σέβεται τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις”. Και βγάζει νόημα!!!

Δεν ξέρω αν έχετε και εσείς απορία ήδη του τύπου… τι λες ρε φίλε ποια… Βουτουφού. Τι είναι αυτά που λες; Τώρα που το έμαθα και γω την Βουτουφού δεν θα σας το δώσω έτσι ξερά, αλλά θα σας κάνω λίγο τον έξυπνο και θα σας πω πατήστε play και ακούστε να μάθετε.

Βέβαια, ακούγοντας δεν θα μάθετε μόνο για την Βουτουφού. Θα μάθετε και για τον ημιμαραθώνιο του Αρκαλοχωρίου, ενεργό και ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι και ο φίλος μας ο Γιάννης Τερζάκης. Διότι εκτός από ιδιωτικός υπάλληλος στο Κτηματολόγιο συμμετέχει και στην ΑΘΛΗ.Σ.Υ. τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας που διοργανώνει εδώ και χρόνια τον άκρως επιτυχημένο ημιμαραθώνιο στο Αρκαλοχώρι. Οπότε είτε θέλετε να τρέξετε στον ημιμαραθώνιο, είτε να κάνετε τις δηλώσεις σας στο κτηματολόγιο λύσεις υπάρχουν και τις έχουμε. Όχι εμείς, ο Γιάννης.

Ο Γιάννης Τερζάκης “κατεβαίνει” όμως και στις εκλογές στο δήμο Ηρακλείου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Αλέξη Καλοκαιρινού “Δικαίωμα στην Πόλη”.

Τώρα θα μου πείτε… μα καλά γιατί ενώ δραστηριοποιείται φουλ στο Αρκαλοχώρι κατεβαίνει στις εκλογές στο Δήμο Ηρακλείου και όχι στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και θα έχετε και δίκιο. Σάμπως δεν το σκέφτηκα και γω; Βέβαια η εκλογική κατάσταση στο δήμο Μινώα Πεδιάδας είναι τόσο “εκρηκτική” που αν οι κάλπες είχαν πόδια θα το έσκαγαν με ελαφρά, αλλά anyway… αυτό το θέμα θα το αναλύσουμε σε άλλο podcast καλύτερα.

Και κάπως έτσι, αφού ο Γιάννης μας ανέλυσε πρώτα την ιστορία της ζωής του, μας εξήγησε και στην συνέχεια πόσο νομοτελειακή ήταν και η κάθοδος του από το Βουτουφού στο Ηράκλειο αλλά και η κάθοδος του στην πολιτική σκηνή σε επίπεδο δήμου μαζί με τον Αλέξη Καλοκαιρινό.

Αυτό πάντως που έχω παρατηρήσει και μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση… επισυνδέοντας κάποιους εκλεκτούς υποψηφίους της παράταξης του Αλέξη Καλοκαιρινού είναι ότι όλοι έχουν κάποιο δυνατό σημείο προσωπικής σύνδεσης μαζί του. Και όχι δεν μιλάμε απλά για μια γνωριμία, αλλά για κάτι άλλο. Και όσο γνωρίζω κόσμο από αυτή την παράταξη εντοπίζω και τις συνδέσεις και μεταξύ των στελεχών της παράταξης. Και εδώ που τα λέμε αυτά ίσως και να είναι και τα στοιχεία που έκαναν και εμένα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω…

Πίσω στον Γιάννη όμως. Λοιπόν οι Γιάννης εκτός από την ζωή του μας περιέγραψε και το πως θέλει να είναι το Ηράκλειο το… “καλοκαιρινό”. Μιλήσαμε για δικαιώματα και μας εξήγησε τι σημαίνει γι αυτό το “Δικαίωμα στην Πόλη”. Μιλήσαμε για πολιτισμό, τέχνη, δρώμενα, οργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και για τα ερεθίσματα που πρέπει να δίνουμε στα παιδιά, μαζί με το δικαίωμα να τα ακυρώνουν.

Μιλήσαμε για τις ανάγκες της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που δεν ενδιαφέρεται τόσο για το δικαίωμα να πειστεί, όσο για το δικαίωμα της ελπίδας για το μέλλον.

Μιλήσαμε για το ΠΣΚΗ και για τους πολιτιστικούς συλλόγους και την οργάνωση και το όραμα που πρέπει να εξυπηρετήσουν ώστε να απαντήσουν στις σύγχρονες προκλήσεις της κάθε μικρής τοπικής κοινωνίας.

Μιλήσαμε και για ποδόσφαιρο… όχι όμως έτσι όπως το νομίζετε… το επισυνδέσαμε ως… φιλοσοφία και αντιστοίχιση με μια δημοτική παράταξη. Θα είναι καλός coach ο Καλοκαιρινός;

Του βάλαμε και ερώτηση – παγίδα να μπει για λίγο στα… “παπούτσια” μας και να κάνει λίγο κριτική στις υπόλοιπες παρατάξεις, αλλά…

Ενώ μας είπε και γιατί να τον επιλέξουμε… αλλά και τι θα κάνει αν είναι την επομένη της κάλπης δημοτικός σύμβουλος…

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon