cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Επισυνδέσεις: Γιώργος Σισαμάκης

Σ’ αυτό το επεισόδιο σας επισυνδέουμε με τον πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Ηρακλείου, τον Γιώργο Σισαμάκη και ψάχνουμε μαζί το γιατί τον ψήφισε ο κόσμος!!!

Επισυνδέσεις: Γιώργος Σισαμάκης

Θα ήταν αρκετό να μιλήσει κάποιος μαζί του μόνο 5 λεπτά για να καταλάβει πολλά και κυρίως το γιατί μπορεί να είναι ο Γιώργος Σισαμάκης τόσο δημοφιλής στον κόσμο. Εμείς τον επισυνδέσαμε για τα καλά και μιλήσαμε μια ώρα και κάτι μαζί του. Γενικά το έχουμε ξαναπεί ότι σ’ όλα τα podcast και συνεντεύξεις που κάνουμε θέτουμε ως στόχο να μην ξεπερνούν τα 30 λεπτά… αλλά δεν ξέρω πώς γίνεται στο τέλος κάθε φορά την μια ώρα να την έχουμε στο χαλαρό.

Έτσι χαλαρή ήταν η κουβέντα με τον πρώτο των πρώτων στον Δήμο Ηρακλείου. Είχαμε προβλέψει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι ο Γιώργος Σισαμάκης θα πήγαινε πολύ καλά στον Δήμο Ηρακλείου, όπως και έγινε. Τα ονόματα τα μεγάλα στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Καλοκαιρινού πολλά, αλλά ο Γιώργος με την μεγάλη αγάπη του κόσμου κατάφερε να τα πάει εξαιρετικά.

Το παιδί, λέω παιδί, γιατί ανήκει στην γενιά των early σαραντάρηδων όπου ανήκω και γω, οπότε καταλαβαίνετε, διαθέτει τόση θετική ενέργεια που του τρέχει και από τα μπατζάκια.

Μιλώντας μαζί του λίγο και ακούγοντας πώς ξεδιπλώνει την σκέψη του και την αντίληψη του για τα προβλήματα αλλά και το πόσο ευέλικτος μπορεί να γίνει με σκοπό την επίτευξη μιας ρεαλιστικής λύσης για κάθε πρόβλημα αισθάνεσαι σε πρώτη φάση αισιοδοξία. Και σε δεύτερη φάση ότι τα προβλήματα της πόλης είναι σε καλά χέρια.

Και μπορεί το 2019 όταν είχε κατέβει ξανά για τον Δήμο Ηρακλείου να μην τον ξέραμε πολύ καλά, τώρα όμως και τον έχουμε μάθει, αλλά κυρίως έχουμε και μια μικρή εικόνα για το έργο του.

Αν και το χαρτοφυλάκιο του στην απερχόμενη δημοτική αρχή ήταν ένα χαρτοφυλάκιο με κάπως πιο αθέατο και άυλο έργο, που μάλιστα δεν αφορούσε και την άμεση καθημερινότητα του δημότη, αυτός μας έδειξε ότι είναι “doer” (που λένε και στο χωριό μου). Κατάφερε να πετύχει σπουδαία πράγματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ηρακλείου, την ίδια στιγμή που επίσης κατάφερε να βάλει το Ηράκλειο μέσα στους γαστρονομικούς προορισμούς.

Δεν ξέρουμε τι πόστο θα έχει στην νέα δημοτική αρχή, αλλά είμαστε σίγουροι ότι όπου και να τοποθετηθεί θα προσφέρει. Και θα προσφέρει για το κοινωνικό σύνολο, όχι για την πάρτη του.

Εξάλλου ποια μπορεί να είναι καλύτερη απόδειξη από το γεγονός ότι έβαλε στην άκρη τις προσωπικές του φιλοδοξίες και ενώ ο ίδιος ηγούνταν σε ένα συνδυασμό με αρκετά καλές προοπτικές τελικά προχώρησε σε μια ένωση – απορρόφηση από την παράταξη Καλοκαιρινού;

Αυτό ήταν σίγουρα ένα ρίσκο που κανείς δεν μπορούσε να ξέρει πόσο καλά ή κακά θα μπορούσε να εξελιχθεί. Τελικά όμως του βγήκε.

Θετική ενέργεια και αύρα, καλή επικοινωνία, αμεσότητα, πρακτικότητα, την ίδια στιγμή που βλέπει μπροστά και όταν χρειάζεται το τολμά…

Δεν συζητήσαμε όμως μόνο για τα θέματα του δήμου Ηρακλείου… και το πώς έφτασε η παράταξη Καλοκαιρινού στην μεγάλη της νίκη. Μιλήσαμε και για άλλα θέματα… όπως: Μπέος, Αγοραστός, 80τακατο Αρναουτάκης… ενώ φυσικά από την… “παρέα” μας δεν πήραν απουσία οι Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και ο… 41τακατο Μητσοτάκης…

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon