cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Face the Art – Podcast: Σταύρος Σταματίου (Φωτογράφος)

Ο Σταύρος Σταματίου από παιδί αισθανόταν την ανάγκη να μιλήσει μέσα από την τέχνη. Χρησιμοποίησε ως δίαυλους αρχικά την ποίηση, τη ζωγραφική, τη μουσική, μετά ανακάλυψε την φωτογραφία… τώρα θα τον ανακαλύψετε και εσείς σε ένα ακόμα δυνατό Face the Art – Podcast με τον Φίλιππo Μαράκη!!!

Face the Art – Podcast: Σταύρος Σταματίου (Φωτογράφος)

Το project Face The Art, ξεκίνησε ως άρθρο συνεντεύξεων “από καλλιτέχνη σε καλλιτέχνη” στο προσωπικό blog του Φίλιππου Μαράκη. Τώρα όμως το «Face The Art» γίνεται ένα talk show συνεντεύξεων με καλλιτέχνες ή φιλότεχνους που θα φιλοξενεί ο Φίλιππος στον “αέρα” μέσω podcast. Ενώ πλέον απέκτησε και την δική του αυτόνομη ιστοσελίδα στο facetheart.gr

Και επειδή εμείς στο CretaNews είμαστε κάπως πιο εναλλακτικοί και αγαπάμε την τέχνη και τους φιλότεχνους και όλα αυτά τα παράξενα και περίεργα σκεφτήκαμε τον γουάου factor του Face The Art με τον οποίο θα εμπλουτιζόταν το νέο project ενημέρωσης που σας παρουσιάζουμε καθημερινά.

Οπότε… εδώ είμαστε. Διαβάστε και ακούστε τον Φίλιππο και την παρέα του… και που ξέρετε, μπορεί και να ξυπνήσει μέσα σας η καλλιτεχνική σας φύση. Άλλωστε όλοι κρύβουμε έναν καλλιτέχνη μέσα μας…

Στο σημερινό επεισόδιο ο Φίλιππος παρουσιάζει τον Σταύρο Σταματίου, έναν από τους κορυφαίους Έλληνες φωτογράφους.

Ο Σταύρος Σταματίου γεννήθηκε το 1965.

Από παιδί αισθανόταν την ανάγκη να μιλήσει μέσα από την τέχνη. Στα νεανικά του χρόνια χρησιμοποίησε ως διαύλους την ποίηση, τη ζωγραφική, τη μουσική. Κάποια στιγμή ανακάλυψε στη φωτογραφία το μέσο που μπορούσε να καλύψει αυτή του την ανάγκη πληρέστερα. Παρ’ όλα αυτά, θεωρεί ως ύψιστη μορφή τέχνης το θέατρο.

Η ανάγκη του να διεισδύσει στα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης τον έφερε κοντά σε σημαντικούς Έλληνες και ξένους φωτογράφους και θεωρητικούς μέσα από μαθήματα φωτογραφίας, σεμινάρια και workshops.

Παρουσιάσεις της δουλειάς του και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, συλλογικά φωτογραφικά λευκώματα και ιστοσελίδες φωτογραφίας.

Η σειρά με τίτλο “A raven’s dream” έχει εκτεθεί στο Palazzo Sacchi (Arezzo–Ιταλία) και έχει παρουσιαστεί στο Lens Culture, το Feature Shoot, στo Photobook Vol3 και την ετήσια έκδοση του Fisheye Magazine, ενώ ήταν και finalist στα βραβεία Gomma.

Η σειρά “A saucerful of secrets” συμμετείχε στις «Παράλληλες φωνές» του Photometria International Photography Festival και το “In the gardens of Pan” στην πλατφόρμα “The Provinces”.

Τον Δεκέμβρη του 2021 εκδόθηκε από τον ιταλικό οίκο “Eyeshot“ μία μονογραφία με επιλογές από το σύνολο της δουλειάς του με τίτλο “Street as a mirror“.

Για περισσότερα και πιο αναλυτικά ακούστε τον να τα λέει τα λέει στον Φίλιππο Μαράκη σε ένα ακόμα δυνατό επεισόδιο Face The Art Podcast by CretaNews

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon