cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

«Μαμά είμαι τόσο… αλλιώς;»

Για την σοβαρή έλλειψη εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη και τον διαρκή αγώνα των γονέων για τα αυτονόητα, μιλά στα Cretapods και τον Μάριο Διονέλλη, μητέρα παιδιού με αυτισμό από την Ιεράπετρα…

«Μαμά είμαι τόσο… αλλιώς;»

Με την ιδιότητα της μητέρας παιδιών χωρίς παράλληλη στήριξη από την Ιεράπετρα, η Εύη Μαλλιωτάκη μιλά στα CretaPods και τον Μάριο Διονέλλη για την έλλειψη παράλληλης στήριξης και για τον διαρκή αγώνα που δίνουν οι γονείς για την ειδική αγωγή.

Η ίδια επισημαίνει ότι τα προβλήματα των παιδιών είναι χρόνια, ωστόσο οι γονείς αναγκάζονται κάθε χρόνο να τρέχουν τις διαδικασίες ενώ τονίζει ότι η παράλληλη στήριξη δεν αφορά μόνο την εκπαίδευση αλλά και την ένταξή τους στην κοινωνία.

Υπογραμμίζει δε, ότι δεν είναι δυνατόν τα μισά παιδιά να μένουν χωρίς παράλληλη στήριξη, αλλά ούτε και γίνεται να βρίσκονται εκπαιδευτικοί ακόμα και μήνες μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τέλος σημειώνει ότι είναι αδιανόητο εκπαιδευτικοί να αναλαμβάνουν 3 και 4 παιδιά μαζί, ενώ υποστηρίζει ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί για την παράλληλα στήριξη που αναλαμβάνουν ακόμα και παιδιά σε γειτονικά σχολεία.

Ακούστε

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon