cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή

Εξαιτίας των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα την αύριο Κυριακή 8 Μαΐου – Όχι όμως στην Κρήτη

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή

Ανοικτά θα είναι σήμερα, Κυριακή 8 Μαΐου, τα καταστήματα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022 οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, και το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών είναι 11:00 με 18:00.

Το ίδιο ωράριο έχει προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) προτείνει για τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, ωράριο από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Από την άλλη μεριά, οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, όσες επιλέξουν να λειτουργήσουν, προτείνουν ωράριο από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. Αρκετά σούπερ μάρκετ ωστόσο θα παραμείνουν κλειστά και το καλύτερο θα είναι οι καταναλωτές να τηλεφωνούν στα καταστήματα πριν τα επισκεφθούν.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης:

«Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις διότι, αν και δεν έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα τίποτα ιδιαίτερο στο λιανεμπόριο και τον καταναλωτή, εντούτοις, κατ’ εξαίρεση φέτος, σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού, παρουσιάζονται ως ευκαιρία για φθηνές αγορές»

Κλειστά τα μαγαζιά στην Κρήτη

Στην Κρήτη ωστόσο, ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν υπάρχουν για το μήνα Μάιο, οπότε τα μαγαζιά θα παραμείνουν κλειστά.

Δείτε και την χαρακτηριστική ανάρτηση από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Τι επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις;

Μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έχει πλέον τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερική Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων.

Έτσι για το Ηράκλειο ισχύουν οι παρακάτω ημερομηνίες:

1-15 Μαρτίου και 1-15 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα λοιπόν με τα παρακάτω δεν ισχύουν για το Ηράκλειο και για όλοι την Κρήτη, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου, όπως επίσης δεν ισχύει και το προαιρετικό άνοιγμα της Κυριακής. Απαιτείται μεγάλη προσοχή γιατί τα πρόστιμα είναι μεγάλα. Επισημαίνουμε ότι όποια επιχείρηση επιθυμεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί να προβεί σε 10ήμερο προσφορών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon