cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Να ετοιμάζουμε λυχνάρια και κεριά για το χειμώνα

Ο παγωμένος και σκοτεινός χειμώνας είναι η ανάπτυξη που μας έταξαν; Μήπως, λέω μήπως έχουμε καταλάβει ότι οι “ηγέτες” μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω για το… καλό της ΕΕ;

Να ετοιμάζουμε λυχνάρια και κεριά για το χειμώνα

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά μεταξύ άλλων στα μέτρα που υιοθετούνται από την ΕΕ για την ενεργειακή κρίση, και φυσικά θα ισχύσει και στη χώρα μας, θα είναι οι διακοπές ρεύματος.

Αυτές οι προγραμματισμένες διακοπές λόγω συντήρησης δικτύων που ανακοινώνει η ΔΕΗ σε εβδομαδιαία βάση δεν θα είναι τίποτα μπροστά στις υποχρεωτικές διακοπές και μάλιστα σε ώρες αιχμής που θα ζήσουμε για να εξοικονομηθεί ενέργεια, μπας και βγει ο χειμώνας.

Η χώρα μας με βάση τον δεσμευτικό κανονισμό της Κομισιόν, μετά την 1η Νοεμβρίου και μέχρι τον Μάρτιο του 2023 θα ακολουθήσει υποχρεωτική μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% στις ώρες αιχμής. Όπως φαίνεται μάλιστα οι διακοπές θα γίνονται και μεσημέρια και βράδια.  

Και μπορεί από το Μαξίμου να διαρρέουν πως στα νοικοκυριά δεν θα κάνουν διακοπές αλλά θα τα επιδοτούν περισσότερο αν καταναλώνουν λιγότερο όμως να θεωρείται δεδομένο πως θα βυθίσουν στο σκοτάδι και τα σπίτια.

Το καλοκαίρι βγαίνεις έξω, κυκλοφορείς, είναι εύκολο να περιορίσεις τις καταναλώσεις σου, το χειμώνα όμως πως θα γίνει αυτό;

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί, υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες, που δεν έχουν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος οι οποίοι έτσι κι αλλιώς θα μείνουν χωρίς ρεύμα και μάλιστα με διακοπές διαρκείας.

Είναι η ανάπτυξη που μας έταξαν, το ότι θα μας γυρίσει κανένα αιώνα πίσω μικρή σημασία έχει. Θα μας πουν πως είναι για το καλό της ΕΕ.

Καλού κακού πάντως να προετοιμαζόμαστε. Αν έχετε κανένα λυχνάρι στην αποθήκη, κανένα λουξάκι, καμιά λάμπα πετρελαίου, αναζητήστε τα και προμηθευτείτε κεριά, ο χειμώνας προβλέπεται παγωμένος και σκοτεινός.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon