cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας – Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος

Την παραίτησή του από την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας – «Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ξανά η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε ενώ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος…

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας – Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος

Παραιτήθηκε προ ολίγου ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει από τις 22 Μαΐου ύστερα από την ευρεία ήττα του κόμματος που επιβεβαιώθηκε στις δεύτερες κάλπες της περασμένης Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική ανακοίνωσε σε έκτακτες δηλώσεις του από το Ζάππειο Μέγαρο ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος.

«Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σε όσους μας στήριξαν. Το ταξίδι συνεχίζεται. Μπορεί κάποιοι να χαίρεστε με την απόφασή μου, άλλοι να λυπάστε. Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα για κανέναν μας. Ζούμε σε μια περίοδο έντονων εντάσεων. Η πίστη στις αξίες μας και η προσήλωσή μας στη Δημοκρατία και την Ελευθερία, η αλληλεγγύη, η αγάπη για την πατρίδα, η ενότητα, είναι ο δρόμος για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες», ανέφερε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το εμείς πάνω από το εγώ είναι ο δρόμος για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» είπε μεταξύ άλλων, ενώ τόνισε ότι η απόφασή του έχει ένα στοιχείο προσωπικής πρόκλησης.

 Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι πρότεινε την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος με άμεση προσφυγή στις διαδικασίες στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος.

«Θα ήταν υποκριτικό να προτείνω αυτή τη διαδικασία μόνο με τον λόγο μου και όχι με την πράξη μου. Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο στο τιμόνι, τονίζοντας ότι «περήφανος για όσα πετύχαμε».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon