cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ζήτω που καήκαμε…

Ο «καλά προετοιμασμένος» κρατικός μηχανισμός για τις πυρκαγιές έδωσε τα ρέστα του με τη φωτιά στον Έβρο. Τι όχι;

Ζήτω που καήκαμε…

Κατάφερε μετά από 17 ημέρες να μηδενίσει τα ενεργά μέτωπα όχι χάρη στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, αλλά γιατί πλέον κάηκαν τα πάντα και δεν είχε κάτι άλλο να κάψει η φωτιά σε δάσος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 930.000 στρέμματα έγιναν στάχτη από τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο. Περίπου 80.000 στρέμματα είναι καλλιέργειες, 300.000 είναι θαμνώδεις εκτάσεις και 500.000 στρέμματα δασική έκταση.

Μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, μια εθνική καταστροφή που περνά στα ψιλά γράμματα αν και τα ξένα δημοσιεύματα μας περιποιούνται καταλλήλως και δεν παραλείπουν να σταθούν στην ανικανότητα εκείνων που κάθε χρόνο δηλώνουν πανέτοιμοι στο ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου για να φανεί μετά, στην πράξη, πως η ετοιμότητα τους είναι μόνο στα λόγια.

Το φετινό καλοκαίρι ξεπεράσαμε και τους εαυτούς μας σε καμένες εκτάσεις και αφανισμένες περιουσίες αλλά βρήκαμε, όπως πάντα, πλάτες για να φορτώσουμε τις ευθύνες:

Μας καίνε οι παράνομοι μετανάστες, αυτοί φταίνε, εμείς τα κάναμε όλα καλά.

Και δασολόγους είχαμε να μας πουν πως πρέπει να προετοιμαστούμε, και δασική υπηρεσία στελεχωμένη, και πυροσβεστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας, εναέρια και μη, και αντιπυρικές ζώνες είχαμε φτιάξει, όλα στην εντέλεια.

Και βέβαια πάνω απ όλα είχαμε το 112 «εκκενώστε κι όπου βγει», αν αυτό δεν είναι άριστη προετοιμασία για τις πυρκαγιές τότε τι είναι;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon