cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Αναβιώνει η «Παραδοσιακή Στράτα» από τον Δήμο Χανίων

Η αναβίωση της «Παραδοσιακής Στράτας», το παραδοσιακό μουσικοχορευτικό δρώμενο, στους δρόμους των Χανίων, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου του αντιδημάρχου Τουρισμού Νεκτάριου Ψαρουδάκη…

Αναβιώνει η «Παραδοσιακή Στράτα» από τον Δήμο Χανίων

Από σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου και κάθε Τρίτη όλο το καλοκαίρι, ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών, θα περιδιαβαίνουν το παραλιακό τμήμα του Ενετικού λιμανιού, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι το παραδοσιακά έθιμα.

Οι ομάδες με παραδοσιακές φορεσιές, θα ξεκινάνε το απόγευμα από το Νεώριο Μώρο και με τραγούδια και μουσικές, θα διασχίζουν όλο το Ενετικό λιμάνι καταλήγοντας στην πλατεία Αθηναγόρα (Μητρόπολη) στην οδό Χάληδων. Εκεί θα εκτυλίσσεται το ιδιαίτερο πρόγραμμα που θα έχει ετοιμάσει ο εκάστοτε συμμετέχων παραδοσιακός σύλλογος.

Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, σκοπός της δράσης είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων, δημιουργώντας βιωματικές εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής στον επισκέπτη.

«Στόχος μας στον δήμο Χανίων, είναι ο επισκέπτης, αλλά και οι κάτοικοι, να γνωρίζουν ότι σε μια σταθερή και επαναλαμβανόμενη συχνότητα, κάθε Τρίτη, θα μπορεί να παρακολουθεί μια ανοιχτή σκηνή, από την πλούσια παράδοση μας», σημείωσε.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του λαογραφικού Ομίλου Κώστας Μπούτζουκας ανέφερε πως, «είναι μεγάλη μας χαρά, ξεκινάμε την αναβίωση της Στράτας, συμμετέχοντας έτσι στην πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων. Αύριο δύο ομάδες θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα από το Νεώριο Μώρο και από το Φρούριο Φιρκά, με τραγούδια, μαντινάδες και χαρά, θα συναντηθούν στη μέση του λιμανιού και θα καταλήξουμε όλοι μαζί στην πλατεία της Μητρόπολης».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon