cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Γιατί Δήμαρχε δεν ανοίξατε το Μουσείο;

Πολιτισμός στο Οροπέδιο Λασιθίου δεν είναι μόνο το σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Δίας, ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι… μόνο αυτό!!!

Γιατί Δήμαρχε δεν ανοίξατε το Μουσείο;

Βρεθήκαμε αυτές τις ημέρες στο Οροπέδιο Λασιθίου κι είπαμε να επισκεφθούμε το Μουσείο του οικισμού Αγίου Γεωργίου, το οποίο στην πραγματικότητα αποτελεί ένα σύμπλεγμα τεσσάρων μικρότερων εκθεσιακών χώρων.

Δοκιμάσαμε όμως μεγάλη απογοήτευση καθώς διαπιστώσαμε πως, δυστυχώς, ήταν κλειστό. Και δεν ήταν κλειστό μόνο το Σαββατοκύριακο, που το Οροπέδιο γεμίζει επισκέπτες, αλλά παραμένει κλειστό από το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν.

Η Δημοτική Αρχή Οροπεδίου Λασιθίου, προφανώς δεν θεώρησε σημαντικό να εξασφαλίσει φέτος προσωπικό για να το κρατήσει ανοικτό.

Εκείνο που καταλάβαμε μιλώντας και με κάμποσους κατοίκους είναι πως ο Δήμαρχος δεν δείχνει το ενδιαφέρον που θα έπρεπε για το χωριό τους.

«Μας πήρε μέχρι και το νηπιαγωγείο και το πήγε αλλού», μας είπε με παράπονο γυναίκα που ζει εκεί, θέλοντας να συμπληρώσει την εικόνα απουσίας ειλικρινούς ενδιαφέροντος εκ μέρους του Δημάρχου.

Εμείς δεν ζούμε εκεί, δεν γνωρίζουμε, ωστόσο θεωρούμε αυτονόητο έστω στο κομμάτι του πολιτισμού, από τη στιγμή που τα κτίσματα που φιλοξενούν το Μουσείο αναπαλαιώθηκαν, ότι θα έπρεπε πάση θυσία να παραμένουν ανοικτά.

Πολιτισμός στο Οροπέδιο Λασιθίου δεν είναι μόνο το σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Δίας, ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι… μόνο αυτό.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon