cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Καραβοστάσι: Ο όμορφος και απάνεμος κόλπος στο Μπαλί Ρεθύμνου

Στο Μπαλί Ρεθύμνου οι επιλογές για να κολυμπήσει κανείς και να απολαύσει τη θάλασσα του είναι αρκετές. Μπορεί το όνομα του να παραπέμπει στο εξωτικό νησί της Ινδονησίας, όμως και το Μπαλί της Κρήτης δεν έχει πολλά να ζηλέψει ως προορισμός.

Καραβοστάσι: Ο όμορφος και απάνεμος κόλπος στο Μπαλί Ρεθύμνου

Ο τέταρτος κόλπος που ανοίγεται προχωρώντας προς τα αριστερά του οικισμού είναι το  Καραβοστάσι.

Δεν είναι μεγάλος σε έκταση και για αυτό το καλοκαίρι ακόμα και λίγος κόσμος να πάει εκεί μοιάζει να είναι γεμάτος. Είναι όμως τόσο όμορφος και απάνεμος που αξίζει για μπάνιο ακόμα και με κοσμοσυρροή.

Τα νερά του είναι καθαρά κι επειδή συνήθως κόβει ο αέρας στο συγκεκκριμένο σημείο επιλέγουν το Καραβοστάσι ξένοι και ντόπιοι για το μπάνιο τους.

Κι αν η εικόνα του κόλπου σήμερα είναι καθαρά τουριστική πριν από κάμποσες δεκαετίες ο ρόλος που του είχαν επιφυλάξει οι ντόπιοι ήταν άλλος.

Το μικρό ξενοδοχείο που βλέπουμε σήμερα στην ακτή δεν υπήρχε και στη θέση του λειτουργούσε ένα εργοστάσιο παραγωγής χαρουπάλευρου. Τα χαρούπια στις μέρες μας θεωρούνται super food όμως σε καιρούς δύσκολους ήταν τροφή που έσωζε ζωές στην Κρήτη και ο Μυλοπόταμος παρήγαγε πολλά.

Επίσης από το μικρό αυτό κολπάκι φόρτωναν βαρέλια λαδιού και τα έστελναν στην Αθήνα κατά την Κατοχή. Ήταν ένα κρυφό κολπάκι οπότε μπορούσε ευκολότερα να προσεγγίσει πλοίο χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους Γερμανούς.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon