cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Οι άλλοι σε συναγερμό για τα ενεργειακά αλλά στην Ελλάδα έχουμε καλοκαίρι

Ο Μητσοτάκης δηλώνει πως είμαστε καλυμμένοι ενεργειακά και μιλάει λες και έχουμε κάνει εξορύξεις φυσικού αερίου στη χώρα μας. Μπας και νομίζει πως με τον κόφτη στα κλιματιστικά θα εξοικονομήσουμε ενέργεια για να βγάλουμε και τον χειμώνα;

Οι άλλοι σε συναγερμό για τα ενεργειακά αλλά στην Ελλάδα έχουμε καλοκαίρι

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη για την επάρκεια φυσικού αερίου, ειδικά από το φθινόπωρο και μετά οπότε οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Η Γερμανία έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην επιβολή δελτίου στο φυσικό αέριο μετά τη σημαντική μείωση των ροών από τη Ρωσία.

Παράλληλα, στη Γαλλία οι επικεφαλής ενεργειακών κολοσσών χτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου για να μειώσει άμεσα όλη η χώρα την κατανάλωση φυσικού αερίου ώστε να αυξηθούν τα αποθέματα ενόψει χειμώνα.

Στην Ελλάδα όμως έχουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δηλώνει με κάθε ευκαιρία πως είμαστε καλυμμένοι και για το χειρότερο δυνατό σενάριο, που δεν είναι άλλο από την πλήρη διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Μιλάει και συμπεριφέρεται λες κι έχουμε κάνει εξορύξεις φυσικού αερίου στη χώρα μας κι είμαστε παραγωγός κι όχι απλά καταναλωτής ενέργειας.

Προφανώς περιμένει πως με τον κόφτη στα κλιματιστικά των δημοσίων υπηρεσιών θα έχουμε τόση εξοικονόμηση ενέργειας που δεν θα χρειαστεί να πάρει άλλα μέτρα.

Αν πάντως κάνει κάποιος μια αναζήτηση στις ειδήσεις που έρχονται από το εξωτερικό και το πώς αντιμετωπίζουν άλλες χώρες αυτό που συμβαίνει, και διαπιστώσει πόσο μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την ενεργειακή επάρκεια τους επόμενους μήνες, θα καταλάβει πως στη χώρα μας κάτι δεν πάει καλά.

Εμείς εδώ ζούμε το καλοκαίρι μας και ακολουθούμε κατά γράμμα το μύθο του Αισώπου για το τζίτζικα και το μέρμηγκα. Την ώρα που ο ένας τραγουδούσε και περνούσε καλά ο άλλος δούλευε και αποθήκευε… τη συνέχεια πιστεύουμε την ξέρετε.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon