cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Πέθανε αργά χθες το βράδυ ο, επί δεκαετίες, γερμανός πολιτικός, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών της πρώην καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ στη διάρκεια της κρίσης χρέους της ευρωζώνης…

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο επί δεκαετίες γερμανός πολιτικός, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υπηρέτησε ως μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, της Μπούντεσταγκ, για περισσότερο από μισό αιώνα, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, αναφέρουν σήμερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σόιμπλε, ο οποίος πέρασε μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας του αφιερωμένος στην επανένωση της χώρας του και αργότερα υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών της πρώην καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στη διάρκεια της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, πέθανε αργά χθες το βράδυ, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ο Σόιμπλε υπήρξε κορυφαίος υποστηρικτής της λιτότητας. 

Ο Σόιμπλε ήταν από το 1965 μέλος των κεντροδεξιών Χριστιανοδημοκρατών και έγινε βουλευτής το 1972. Ήταν ένας από τους γερμανούς πολιτικούς με την πιο μακρά θητεία.

Από το 1990 ήταν καθηλωμένος στην αναπηρική καρέκλα, αφού οι σφαίρες ενός ενόπλου τον κατέστησαν ανάπηρο και παραλίγο να τον σκοτώσουν.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon