cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

«Αειθάλη 2023»: Ολοκληρώνεται το τριήμερο φεστιβάλ στο Καστέλλι

Με τίτλο: «Υπάρχει κι άλλος τρόπος (με επίκεντρο τη ζωή)», ολοκληρώνεται η τελευταία μέρα του τριήμερου φεστιβάλ «Αειθάλη 2023» που διοργανώνεται στο Καστέλλι Πεδιάδας…

«Αειθάλη 2023»: Ολοκληρώνεται το τριήμερο φεστιβάλ στο Καστέλλι

Η αναζήτηση άλλων τρόπων οργάνωσης και ζωής που συσπειρώνουν δυνάμεις δημιουργικά προς μiα κατεύθυνση που ωφελεί την ευζωία και την αειφορία του συνόλου, είναι ο άξονας της τελευταίας μέρας του τριήμερου φεστιβάλ «Αειθάλη 2023» που διοργανώνεται στο Καστέλλι Πεδιάδας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με στόχο την ανάδειξη των επιπτώσεων από το υπό κατασκευή αεροδρόμιο στο Καστέλλι Ηρακλείου και των ευρύτερων επιπτώσεων από την υπερτουριστικοποίηση της Κρήτης και διοργανώνουν η Πρωτοβουλία Save the valley και η Πρωτοβουλία πολιτών για τη διάσωση και την αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδας.

Κάθε ημέρα είχε έναν κεντρικό άξονα: Παρασκευή «Αμετρη τουριστικοποίηση: ανάπτυξη ή καταστροφή;» – Σάββατο «Παρενέργειες της ενέργειας», ενώ σήμερα, Κυριακή, ο άξονας είναι: «Υπάρχει κι άλλος τρόπος (με επίκεντρο τη ζωή)».

Σκοπός είναι η αναζήτηση άλλων τρόπων οργάνωσης και ζωής που συσπειρώνουν δυνάμεις δημιουργικά προς μiα κατεύθυνση που ωφελεί την ευζωία και την αειφορία του συνόλου. Τρόποι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις βαθύτερες παθογένειες που οδήγησαν στην κατά βάση εγκληματικά καταστρεπτική στάση ζωής του σημερινού ανθρώπου και να οδηγηθούμε σε πιο ουσιώδη λειτουργικά μονοπάτια. 

Οι διοργανωτές θα υποδεχτούν έναν σύντροφο από τις Αυτοοργανωμένες Ιθαγενικές κοινότητες της Οαχάκα που εδώ και δεκαετίες δίνουν αγώνες αντίστοιχους με τους δικούς μας, αγωνιζόμεν@ αυτοοργανωμένα και από τα κάτω ενάντια στην κατασπάραξη της γης και των ζωών τους από τα ενδοαποικιοκρατικά σχέδια του Μεξικού.

Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές, απώτερος σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ενημέρωση και η ενδυνάμωση των αγώνων προστασίας του περιβάλλοντος και η απόκτηση εργαλείων και γνώσεων που θα βοηθήσουν στην υπεράσπιση της γης και της ελευθερίας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon