cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Ανεξέλεγκτη η ρίψη σκουπιδιών στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη

Πολιτισμός δεν είναι μόνο τα αρχαία και ιστορικά μνημεία, τα τραγούδια και οι χοροί μας. Είναι και η καθημερνή μας συμπεριφορά…

Ανεξέλεγκτη η ρίψη σκουπιδιών στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook το Παγκόσμιο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη, η ανεξέλεγκτη και παράνομη απόρριψη σκουπιδιών είναι μια μάστιγα σε όλη την Κρήτη και παρ’όλες τις προσπάθειες που γίνονται από δημοτικές αρχές, πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς, το φαινόμενο συνεχίζει να υφίσταται.

«Εικόνες όπως αυτές κοντά σε σημαντικούς γεωτόπους, και πεζοπορικές διαδρομές μας προσβάλουν όλους. Πλήττουν όλες τις προσπάθειες για προσέλκυση επισκεπτών και στήριξη της τοπικής οικονομίας, αποτρέπουν εκπαιδευτικές και άλλες φιλοπεριβαλλοντικές δραστηριότητες και δημιουργούν τεράστια προβλήματα υγιεινής και περιβάλλοντος. Ότι ρίχνουμε μέσα στις καταβόθρες το πίνουμε στο νερό που αντλούμε από τις γεωτρήσεις. Ότι σκουπίδι πετάμε στην πίσω μεριά του χωριού μας το αναπνέουμε στον καθημερινό μας αέρα, και το τρώμε μέσα απ’ τα προϊόντα που παράγουμε», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Όπως επισημαίνεται στην ανάρτηση, «δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια και τα στόματα. Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια από όλους μας, Δήμους, συλλόγους, συνεταιρισμούς, φορείς και τον κάθε πολίτη, ώστε να πείσουμε αυτούς που δεν σέβονται την ίδια την καθημερνή τους ζωή και την υγεία, να σταματήσουν αυτές τις συμπεριφορές που μας βλάπτουν όλους».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon