cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Απειλούνται με διακοπή ρεύματος οι σεισμόπληκτοι των προσωρινών οικισμών

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Μαμουλάκης, κατέθεσε στην Βουλή την επιστολή του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας που αφορά την κάλυψη του κόστους σύνδεσης και παροχής ρεύματος στους προσωρινούς οικισμούς των σεισμοπλήκτων του Αρκαλοχωρίου…

Απειλούνται με διακοπή ρεύματος οι σεισμόπληκτοι των προσωρινών οικισμών

Με την κατάθεση στην Βουλή της επιστολής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης επισημαίνει το ζήτημα της ηλεκτροδότησης των οικισμών των σεισμόπληκτων.

Ο βουλευτής τόνισε την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων από την πλευρά της Πολιτείας σχετικά με την κάλυψη του κόστους σύνδεσης και παροχής ρεύματος στους προσωρινούς οικισμούς των σεισμοπλήκτων του Αρκαλοχωρίου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης δεκάδων οχλήσεων από τη ΔΕΗ ΑΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προκύψει από τις δαπάνες σύνδεσης με το δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και τις δαπάνες παροχής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των προσωρινών εγκαταστάσεων φιλοξενίας των σεισμόπληκτων.

Τονίζεται επίσης ότι απειλείται ακόμη και με διακοπή της ηλεκτροδότησης στους καταυλισμούς σεισμοπλήκτων, ενώ υπενθυμίζει ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί από το Αρκαλοχώρι για την ανάληψη της σχετικής δαπάνης.

Ο βουλευτής ζητά απαντήσεις από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης φυσικών καταστροφών και τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών, σχετικά με τι προτίθενται να πράξουν, προκειμένου να καλυφτούν οι παραπάνω δαπάνες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon