cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Αυξήσεις – κοροϊδία στους υγειονομικούς

Αυξήσεις στο ΕΣΥ αλλά μόνο στους εφημέριους γιατρούς, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός – Για αυξήσεις που δεν καλύπτουν επ ουδενί τις απώλειες που είχαν οι υγειονομικοί τα τελευταία 10 χρόνια, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ…

Αυξήσεις – κοροϊδία στους υγειονομικούς

Αυξήσεις στο ΕΣΥ αλλά μόνο στους εφημέριους γιατρούς, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή χθες βράδυ, παραβλέποντας τα τραγικά κενά, που έχει συνολικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «από 1η Ιανουαρίου 2024, αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση των εφημεριών όλων των γιατρών στο ΕΣΥ». Υπενθύμισε, δε, πως «οι μισθοί έχουν αυξηθεί ήδη 10% από πέρυσι». Αυξήσεις, πάντως, δόθηκαν μόνο σε γιατρούς.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η αύξηση συνεπάγεται ότι ετησίως οι αμοιβές των γιατρών ενισχύονται με ακόμη 2.000 ευρώ. Ένας Επιμελητής Β΄ με 5 χρόνια υπηρεσίας θα έχει να λαμβάνει καθαρό μισθό αυξημένο σωρευτικά κατά 450 ευρώ τον μήνα ή 5.400 ετησίως συγκριτικά με το 2019. Αύξηση, δηλαδή 23%.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης χαρακτήρισε τις αυξήσεις αυτές προκλητικές καθώς όπως λέει, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνει τις απώλειες που είχαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 10 χρόνια.

«Η κυβέρνηση δίνει 6,2 δις για τη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ δίνει αυξήσεις προκλητικές στα golden boys και μόλις 250 εκ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις εφημερίες των γιατρών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, σε κανέναν υπουργό, σε καμιά κυβέρνηση να εξαγοράσει την συναίνεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική με τα ψίχουλα και τα bonus που δίνει», ανέφερε ο Δ. Βρύσαλης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon