cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Αύξηση της δακοπροσβολής στον Αποκόρωνα – Άμεση η ελαιοσυγκομιδή

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι των ελαιοπαραγωγών του Αποκόρωνα σχετικά με την αύξηση της δακοπροσβολής…

Αύξηση της δακοπροσβολής στον Αποκόρωνα – Άμεση η ελαιοσυγκομιδή

Μεγάλη είναι η προσβολή από δάκο στις ελιές του Δήμου Αποκορώνου, μετά από ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί από γεωπόνους. Ο Δήμος Αποκορώνου, συνιστά, να ξεκινήσει άμεσα η ελαιοσυγκομιδή, για να προληφθεί η υποβάθμιση του προϊόντος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα οποία έχουν συλλεχθεί από τους τομεάρχες γεωπόνους στον Αποκόρωνα, καθώς και από τα Ελαιοτριβεία της περιοχής την εβδομάδα από 7/11/22 έως 11/11/22, έχει αυξηθεί η δακοπροσβολή σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου και ανέρχεται σε διψήφιο ποσοστό στις περισσότερες περιοχές.

Με δεδομένο ότι το κρατικό πρόγραμμα δακοκτονίας έχει λήξει ήδη από αρχές Οκτωβρίου στις περισσότερες περιοχές, το ποσοστό ελαίωσης ήδη είναι σταθεροποιημένο για αρκετό διάστημα γύρω στο 5 προς 1 κατά μέσο όρο σύμφωνα με  τα στοιχεία των ελαιοτριβείων, καθώς και το γεγονός σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των ελαιοτριβείων η οξύτητα έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες στο παραγόμενο προϊόν.

Βάση αυτών, ο Δήμος Αποκορώνου καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να προγραμματίσουν άμεσα τη συγκομιδή των ελαιώνων τους, καθώς όπως επισημαίνεται, «η περαιτέρω αναμονή συγκομιδής θα έχει ως συνέπεια τόσο την υποβάθμιση της ποιότητας όσο και την μείωση του παραγόμενου προϊόντος».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon