cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων για το εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο

Κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο όπου τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος όταν κάηκε από καυτό λάδι, πραγματοποίησε η ΔΑΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων…

Διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων για το εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο

Κινητοποίηση σε ξενοδοχείο στα Μάλια πραγματοποίησαν οι μέλη της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπου πριν μερικές μέρες έλαβε χώρα ένα νέο εργατικό ατύχημα με τον σοβαρό τραυματισμό ενός 22 χρονου μάγειρα από καυτό λάδι.

Ο 22χρονος εργάζονταν ως βοηθός μάγειρα, από τις 10 Ιουνίου μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιούνη, οπότε σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα με τον συνάδελφο να έχει υποστεί εγκαύματα β’ βαθμού. Ο εργαζόμενος μετέφερε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι όταν του έφυγε από το χέρι και έπεσε κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. 

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, η εργοδοσία του ξενοδοχείου όχι μόνο δεν κάλεσε ασθενοφόρο από την πρώτη στιγμή, αλλά προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός αφού τον είχε ανασφάλιστο χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, καλώντας μόνο τον γιατρό του ξενοδοχείου ο οποίος του έβαλε μόνο κάποιες αλοιφές.

Μάλιστα, αναγκάστηκε η μητέρα του εργαζόμενου να έρθει από απομακρυσμένη περιοχή του Λασιθίου για να μεταφέρει το παιδί στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να περάσουν 3 ώρες για τον μάγειρα μέχρι να έχει την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική αγωγή.

Όπως τονίζει η ΔΑΣ, παρουσία του ίδιου του εργαζόμενου και της οικογένειάς του, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, η οποία μέσω του ίδιου του διευθυντή για ακόμα μια φορά «κράτησε προκλητική στάση, αφού κρύφτηκε στο γραφείο του, αποφεύγοντας να μιλήσει στους εκλεγμένους συνδικαλιστές και στο συνάδελφο».

Η ΔΑΣ επισημαίνει σε ανακοίνωσή ότι «αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι τα ξενοδοχεία αποτελούν καθημερινές «κοιλάδες των Τεμπών» για τους εργαζόμενους, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία, αλλά και την ίδια τους τη ζωή».

Επίσης τονίζει ότι «μόνο λίγες μέρες έχουν περάσει από τις κινητοποιήσεις της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων έξω από τις πύλες ξενοδοχειακών μονάδων, με τις οποίες καταγγέλλαμε τις συνθήκες εντατικοποίησης, τα κομμένων ρεπό, τη μαύρη – ανασφάλιστη εργασία».

«Ήρθε η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων του κλάδου! Με οργάνωση και αγώνα μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω! Τα παραδείγματα αμέτρητα που δείχνουν ότι όταν οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους, έχουν κατακτήσεις και νίκες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon