cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Διασώστες ΕΚΑΒ Χανίων: «Να μπει τέλος στις αναστολές εργασίας»

Όπως επισημαίνουν, τα στατιστικά πλέον έχουν αλλάξει και αποδεικνύουν ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι νοσούν εξίσου…

Διασώστες ΕΚΑΒ Χανίων: «Να μπει τέλος στις αναστολές εργασίας»

Να σταματήσει η αναστολή εργασίας και να επιτραπεί στους ανεμβολίαστους διασώστες – υγειονομικούς να επιστρέψουν στην εργασία τους, ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Χανίων.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του μέτρου της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τον καιρό που εφαρμόστηκε το μέτρο, η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευομένων ασθενών καθώς και των διασωληνωμένων ήταν ανεμβολίαστοι και το εμβόλιο φαινόταν να μειώνει την πιθανότητα να νοσήσει και να μεταδώσει κάποιος τον ιό.

Ωστόσο, από τότε μέχρι σήμερα τα στατιστικά έχουν αλλάξει και αποδεικνύουν ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι νοσούν εξίσου.

Επίσης προσθέτουν ότι η προσωπική τους εμπειρία «επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι δεν απολαμβάνουν πλέον κάποια επιπλέον προστασία απέναντι στον Covid, μιας και οι ίδιοι νοσούμε κανονικά κι ας έχουμε κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου, ενώ το ίδιο διαπιστώνουμε και από το συγγενικό – προσωπικό μας περιβάλλον, αλλά και από τους ασθενείς με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά», ενώ διερωτώνται «ποιο το νόημα της υποχρεωτικότητας πλέον».

Καταλήγοντας ζητούν, μεταξύ άλλων, από τον κ. Πλεύρη, να άρει «την αναστολή εργασίας και να πάρετε πίσω τους ανεμβολίαστους συναδέλφους μας, με όποιους όρους κρίνετε εσείς ότι θα είναι όσο το δυνατόν ασφαλείς για τους ίδιους, για τους συναδέλφους τους και για τους ασθενείς. Πέραν από την ανθρώπινη διάσταση, το ίδιο το ΕΣΥ τους χρειάζεται, εμείς που έχουμε μείνει πίσω τους χρειαζόμαστε, οι ασθενείς τούς χρειάζονται».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon