cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Δικάζονται για τη φασιστική επίθεση σε κοπέλες στο Ρέθυμνο

Οι τέσσερις κοπέλες βρίσκονταν καθ’ οδόν για το συλλαλητήριο συμπαράστασης στους πρόσφυγες στις 5 Μαρτίου 2020 στο Ρέθυμνο, οπότε και σημειώθηκε η επίθεση σε βάρος τους…

Δικάζονται για τη φασιστική επίθεση σε κοπέλες στο Ρέθυμνο

Για αύριο, Πέμπτη 26 Μαΐου, είναι προγραμματισμένη η δίκη για την φασιστική επίθεση ομάδας ακροδεξιών σε βάρος τεσσάρων γυναικών στο Ρέθυμνο, κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στις 5 Μαρτίου 2020.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Δεκέμβριο του 2021 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, ωστόσο λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων κατατέθηκε αίτημα αναβολής το οποίο έγινε δεκτό κι έτσι η δίκη ορίστηκε για αύριο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Μαρτίου του 2020, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιούταν συλλαλητήριο αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων. Οι κοπέλες, με πλακάτ, περπατούσαν προς το σημείο συγκέντρωσης, όταν μια ομάδα 15 ατόμων τις επιτέθηκαν φραστικά, και στη συνέχεια τις περικύκλωσαν, σπρώχνοντας και βρίζοντάς τες. Oι δράστες της επίθεσης είχαν αναγνωριστεί και πρόκειται για γνωστά άτομα της ακροδεξιάς στον χώρο του Ρεθύμνου.  

Οι τέσσερις γυναίκες αναφέρουν σε κείμενό τους:


ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΜΕΡΟΣ 3ο

«Μετά από εξάμηνη αναβολή του δικαστηρίου και ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια από την επίθεση εις βάρος μας, στις 26 Μαΐου εκδικάζεται η υπόθεση μας στα δικαστήρια Ρεθύμνου. 

Είμαστε οι Ελεάννα Αποστολάκη, Ηλέκτρα Γάτου, Ειρήνη Πλαΐτη, Ουρανία Σκορδαλού και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε νομικά την ομάδα ακροδεξιών ανδρών (επτά εξ αυτών) που με καλυμμένα τα πρόσωπά τους στις 5/3/2020 μας επιτέθηκαν απροκάλυπτα σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Ο λόγος της επίθεσης δεν ήταν μόνο ότι κατευθυνόμασταν σε πορεία αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων, αλλά και επειδή είμαστε γυναίκες και αυτό αποδεικνύεται απ τον τρόπο που μας συμπεριφέρθηκαν και μας απευθύνθηκαν. Εμείς τέσσερις, αυτοί δεκαπέντε, εμείς περπατούσαμε, αυτοί έτρεξαν καταπάνω μας, μας περικύκλωσαν, μας έσπασαν τα πλακάτ, μας έσπρωξαν, μας έβρισαν: «Πουτάνες, είστε η ντροπή της χώρας».

Επιθυμία μας είναι να υπενθυμίσουμε στην κοινωνία ότι η απροκάλυπτη εις βάρος μας επίθεση είναι απόρροια όλων όσων έχουμε ζήσει στο Ρέθυμνο, τα χρόνια που η ναζιστική ΟΕΡ τρομοκρατούσε ατιμώρητη, ενώ όλοι ήξεραν. Σε μια τόσο μικρή κοινωνία, όπως αυτή του Ρεθύμνου, ο φασισμός έχει ονοματεπώνυμα.

Στο μέτρο που μας αναλογεί δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψουμε στο σκοτάδι εκείνων των ημερών.

Δε σωπαίνουμε,  Επιμένουμε όσες αναβολές και να πάρει η δίκη».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon