cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών 2023 (26 Ιουνίου), το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη πραγματοποιεί πανελλαδική καμπάνια με σύνθημα «Πάμε μαζί» – Οι δράσεις σε Ηράκλειο και Χανιά…

Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών 2023 (26 Ιουνίου), το ΚΕΘΕΑ πραγματοποιεί πανελλαδική καμπάνια με σύνθημα «Πάμε μαζί», για να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα συλλογικής δράσης και πολιτικών συμπερίληψης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Η καμπάνια «Πάμε Μαζί» πλαισιώνεται από ανοικτές εκδηλώσεις των προγραμμάτων απεξάρτησης στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και σε καταστήματα κράτησης. Η συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων από την Κινητή Μονάδα Ηρακλείου και τη Μονάδα για άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα. 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 284 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν χρήση παράνομων ουσιών και από αυτούς 38.624.000 χρειάζονται θεραπεία. Κάθε χρόνο οι θάνατοι που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα ναρκωτικά αγγίζουν το μισό εκατομμύριο, ενώ εξαιτίας των ναρκωτικών χάνονται 42 εκατομμύρια χρόνια «υγιούς» ζωής. 

Σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ, το πρόβλημα των ναρκωτικών πλήττει δυσανάλογα τους πιο ευάλωτους, ενώ συνδέεται με τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, την οικονομία και το περιβάλλον. 

Επίσης, επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις, τις πολεμικές συγκρούσεις, την εξέλιξη της τεχνολογίας και την παγκοσμιοποίηση ενώ αποτελεί ένα επίμονο και σύνθετο παγκόσμιο ζήτημα που αψηφά τις εύκολες λύσεις και τις απλοϊκές προσεγγίσεις.

Στην ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ αναφέρονται επίσης τα εξής:

«Στην Ελλάδα σήμερα, 40 ακριβώς χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης, του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, χρειάζεται να δείξουμε ότι ως κοινωνία διαθέτουμε την κεκτημένη εμπειρία και ωριμότητα, ώστε να εστιάζουμε:

Στην εξάρτηση και όχι στις ουσίες.
Στις αιτίες και όχι στα συμπτώματα.
Στη θεραπευτική υποστήριξη και όχι στην καταστολή.
Στα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι στις ηθικολογικές κρίσεις.
Στην αποδοχή και στην αλληλεγγύη και όχι στον στιγματισμό και στην περιθωριοποίηση.

Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και προλαμβάνεται και θεραπεύεται. Για αυτό, «Πάμε Μαζί» για δημόσιες, δωρεάν, προσβάσιμες σε όλους και ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας, που σέβονται τις ανάγκες, τη φωνή και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών.

«Πάμε Μαζί» για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Οι εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

20/06/2023 και ώρα 20:30: Τελετή Ολοκληρώσεων μελών και οικογένειας της Ανοιχτής Δομής Υποστήριξης Ηρακλείου στην Πύλη Βηθλεέμ (κλειστή εκδήλωση)

22/06/2023 και ώρα 19:30: Δρώμενο με φωτογράφιση πολιτών και δημιουργία ψηφιδωτού σε ψηφιακό διαδραστικό τοίχο με θέμα «ΑγκαλιάΖΩντας χωρίς ρωγμές» στο χώρο του Δημαρχείου Λότζια.

ΧΑΝΙΑ

21/06/2023 και ώρα 17:30: Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των μελών του Κέντρο και τον Όμιλο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Χανίων ΓΟΥΕΜΠΛΕΥ & ΕΣΥΝ, Γήπεδο Μουρνιών (φροντίδα – κέρασμα από τον «Ο Άλλος Άνθρωπος Κοινωνική Κουζίνα Δωρεάν Φαγητό Για Όλους»

22/06/2023 και ώρα 18:30: Διαδραστικά παιχνίδια στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας Χανίων. 

26/06/2023 και ώρα 19:30: Παρουσίαση του λευκώματος «Ποδηλατογραφήματα» στο Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης . Θα συμμετέχει και η Ομάδα Χορού του Κέντρου στην έναρξη της εκδήλωσης.  

28/06/2023 και ώρα 09:00 – 14:00: Εθελοντική Αιμοδοσία & δειγματοληψία Μυελού των Οστών στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στην οδό Κ. Σφακιανάκη 13 από το  Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ» και τη Ν.Υ Αιμοδοσίας Γ.Ν. Χανίων.

29/06/2023 και ώρα 17:00: Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των μελών του Κέντρου και των κρατούμενων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. 

30/06/2023 και ώρα 20:30: Συμμετοχή του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Χανίων στη συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon