cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 08.05 2024

Επαφές εκπροσώπων των σεισμόπληκτων στην Κομισιόν

Εκπρόσωποι των σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, βρέθηκαν στις Βρυξέλλες, όπου είχαν επαφές και συναντήσεις για την προώθηση των ζητημάτων τους και την ουσιαστική ανακούφιση των πληγέντων…

Επαφές εκπροσώπων των σεισμόπληκτων στην Κομισιόν

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές και η ενημέρωση της αντιπροσωπείας του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Ελπίδα», στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

Κατά την επίσκεψη τέθηκαν από την πλευρά του Συλλόγου προβληματισμοί καθώς και όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία αλλά και το σύνολο των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Από πλευράς της αντιπροσωπείας, κατατέθηκαν υπομνήματα καθώς και ένα πακέτο προτάσεων και συγκεκριμένων λύσεων εναρμονισμένων με το ενωσιακό δίκαιο που εφαρμόστηκαν σε πολλά κράτη προσφέροντας άμεση και ουσιαστική ανακούφιση στους πληγέντες ευρωπαίους πολίτες.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση του Συλλόγου, κοινή παραδοχή και των δύο μερών ήταν η εύρεση και η εφαρμογή στοχευμένων παρεμβάσεων επίλυσης, ανακούφισης, επούλωσης πληγών καθώς και η γρήγορη επανάκαμψη κοινωνιών που επλήγησαν από διάφορες φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο «Ελπίδα», «μέσα από τον γόνιμο διάλογο ανοίχτηκε ένας σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης και συνεχούς συνεργασίας που θα συνεχιστεί με επιμέρους ομάδες εργασίας όπου προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία και την τεχνογνωσία τους θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αποκατάσταση της περιοχής».

«Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» συνεχίζει δυναμικά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε βέβαιοι πως οι αγώνες και οι προσπάθειες μας θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon