cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Εργατικό δυστύχημα σε οικοδομή του Ηρακλείου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε σε φρεάτιο ασανσέρ σε ανεγειρόμενη οικοδομή, κοντά στη Λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο….

Εργατικό δυστύχημα σε οικοδομή του Ηρακλείου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε σε φρεάτιο ασανσέρ σε ανεγειρόμενη οικοδομή, κοντά στη Λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο.

Ο άνδρας με την πτώση του εγκλωβίστηκε και για τον απεγκλωβισμό του έφτασε στο σημείο άμεσα, δύναμη της 3ης ΕΜΑΚ με τέσσερις άνδρες, που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον άνδρα, που όμως ήταν ήδη νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρισκόταν μόνο ο άτυχος εργάτης και ο εργολάβος της οικοδομής, ο οποίος και συνελήφθη.

Μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου  βρέθηκαν στο τόπο του δυστυχήματος όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας. 

Σε σχετική ανακοίνση αναφέρονται τα εξής:

«Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο. Απαιτούμε την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών  ώστε να  τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.   

Η ανίκανη κυβέρνηση της ΝΔ, τη στιγμή που κυριολεκτικά πεθαίνουμε στη δουλεία,  στενάζουμε στις δαγκάνες της ακρίβειας και απουσιάζουν κρίσιμες υποδομές και προσωπικό σε υγεία, σε παιδεία, αφήνει υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, βρίσκει και διαθέτει δις   σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, αντί να στελεχώσει νοσοκομεία και Επιθεωρήσεις Εργασίας. 

Πριν μόλις λίγες μέρες είχαμε θίξει το θέμα των εργατικών ατυχημάτων και την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon