cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Γ. Βαρουφάκης: «Διαμάντι» το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Στην Κρήτη πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, που ολοκλήρωσε νωρίτερα το μεσημέρι, συνάντηση που είχε με εργαζόμενους στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου…

Γ. Βαρουφάκης: «Διαμάντι» το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Ο κ. Βαρουφάκης, χαρακτήρισε «διαμάντι» το μουσείο το οποίο αναβαθμίζεται συνεχώς και αποδεικνύει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ότι τα αρχαιολογικά μουσεία μπορούν να βελτιώνονται και πραγματικά να λειτουργούν με ένα τρόπο που κάθε επισκέπτης ξένος ή έλληνας, θαυμάζει όχι μόνο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό «αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαιολόγοι μας, οι συντηρητές μας τον αναδεικνύουν, τον καθιστούν αναπόσπαστα δεμένο κομμάτι με το διεθνή πολιτισμό».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στην ανησυχία που του μετέφεραν οι εργαζόμενοι σε ότι αφορά την μετατροπή του μουσείου σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

«Η κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε στη διαδικασία εμπορευματοποίησης των πάντων, έχει δρομολογήσει τη μετατροπή του Μουσείου σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Είναι το πρώτο στάδιο σε αυτό που κάνουνε στα πανεπιστήμια, σε αυτό που κάνουνε στα νοσοκομεία, εκχωρούν υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα» είπε ο κ. Βαρουφάκης που συμπλήρωσε ότι, η θέση του ΜέΡΑ25 είναι ότι δεν χρειάζεται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για να δοθεί μεγαλύτερο βαθμός ελευθερίας στους διοικούντες του μουσείου.

«Μπορεί το πωλητήριο να λειτουργήσει καλά, μπορεί το μουσείο να ελέγχει τη δημιουργία νέων αντιγράφων εκθεμάτων για το πωλητήριο, μπορεί και το κυλικείο να λειτουργήσει τέλεια, δεν χρειάζεται ιδιωτικοποίηση γι’ αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 που πρόσθεσε ότι χρειάζεται αποκέντρωση, χρειάζονται περισσότεροι βαθμοί ελευθερίας στη διοίκηση του μουσείου αλλά «δεν χρειάζεται εμπορευματοποίηση και θα είμαστε ενάντιοι στην προσπάθεια μετατροπής του σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, που είναι το πρώτο στάδιο της εμπορευματοποίησης και ουσιαστικά της καταστροφής αυτού του κοσμήματος».

Σε ότι αφορά τα σενάρια περί εκλογών ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το ΜέΡΑ 25 είναι σε διάταξη εκλογικής μάχης εδώ και καιρό .

«Η προεκλογική εκστρατεία για εμάς ξεκίνησε εδώ και μήνες όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης που μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι «το ΜέΡΑ 25 θα είναι εδώ, με το κάλεσμα μας για λαϊκή συσπείρωση, λαϊκή συστράτευση».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon