cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Για δείτε πώς δουλεύει η δημοσιογραφία…

Σας έλεγα τις προάλλες για τα απανωτά, ανώνυμα και μονίμως διθυραμβικά δημοσιεύματα που ξεφυτρώνουν τα τελευταία χρόνια στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Κρήτης, υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας…

Για δείτε πώς δουλεύει η δημοσιογραφία…

Με λίγο ψάξιμο θα τα βρείτε εύκολα. Εκείνοι που τα πληρώνουν, παλαιότερα έβαζαν ονόματα συνεργατών – δημοσιογράφων εξ Αθηνών στον ρόλο του συντάκτη. Κάποια στιγμή, με λίγη έρευνα αποκαλύφθηκε πως οι συντάκτες αυτοί ήταν υπάλληλοι εταιριών δημοσίων σχέσεων και «πολιτικής επικοινωνίας» οι οποίες είχαν αναλάβει την προώθηση των συμφερόντων των ενεργειακών κολοσσών. Και από τότε τα ονοματάκια σβήστηκαν παντελώς.

Από τότε, οι συντάκτες καμαρώνουν για τις υπέροχες επενδύσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας, βλέπουν, ακούν, γράφουν αλλά ποτέ δεν… υπογράφουν.

Αυτά στην Κρήτη.

Χθες εντόπισα ένα νέο είδος δημοσιεύματος, ξανά για το υπέροχο έργο του «Υβριδικού Αμαρίου». Αυτή τη φορά δεν ήταν σε κρητικό μέσο ενημέρωσης αλλά στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Φυσικά ξανά ανώνυμο, αλλά τώρα πια και με μία εσάνς… απειλής, τουλάχιστον πολιτικής, προς τον δήμαρχο της Σητείας Γιώργο Ζερβάκη, ο οποίος κατά το δημοσίευμα έχει κάνει το λάθος να υποστηρίζει τις «μειοψηφίες» που δεν θέλουν το έργο.

Διαβάστε με τα λόγια του ανώνυμου γράφοντος…

…διάφορες τοπικού χαρακτήρα, αλλά ενίοτε και συνδεόμενες με πολιτικές στοχεύσεις της αντιπολίτευσης, κινήσεις σαμποτάρουν το εγχείρημα. Ακόμα πιο μεγάλες είναι οι απορίες για τις περιπτώσεις που με τα ακραία αυτά κινήματα, συντάσσονται δήμαρχοι εκλεγμένοι με τη ΝΔ.

Καταρχάς ίσως ο συνάδελφος στο Πρώτο θέμα να έχει ξεχάσει ότι ναι μεν ο Γιώργος Ζερβάκης προέρχεται από τον πολιτικό χώρο της ΝΔ αλλά η υποψηφιότητά του όχι μόνο δεν στηρίχτηκε επίσημα από τη ΝΔ αλλά πολεμήθηκε σφοδρά από τον βουλευτή της ΝΔ στο Λασίθι και σημερινό υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη. Μάλιστα, οι ντόπιοι θυμούνται πως στις τελευταίες εκλογές ο Ζερβάκης ανακοίνωσε υποψηφιότητα και μετά από πιέσεις αναγκάστηκε να την αποσύρει, για να επανέλθει ξανά μετά από λίγες μέρες και τελικά να πάρει τον Δήμο.

Και αν τυχόν ο δήμαρχος δεν καταλαβαίνει πως με τη στάση του κάνει κακό στις επενδύσεις τότε το Πρώτο Θέμα έχει αποκλειστικές πληροφορίες. Αφού μας υπενθυμίσει πως για το συγκεκριμένο έργο έχει επιδείξει ενδιαφέρον και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μάς ενημερώνει πως «Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύθηκε προς τον δήμαρχο της Σητείας η κυβερνητική δυσφορία για την ταύτισή του με τις αντιδράσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Εδώ το επίμαχο δημοσίευμα:

https://www.protothema.gr/greece/article/1252391/topikoi-paragodes-blokaroun-ergo-katharis-energeias-sti-siteia/?fbclid=IwAR1wKYlS2iyMwqa1Ud-SA_daR8K0kdwftiuENXiMN_kYpbeXvfgwQ9RlTlw

Και αν ο δήμαρχος δεν το κατάλαβε καλά, να το κάνουμε και πιο λιανά. Αν συνεχίσεις να εμποδίζεις το έργο, θα μας βρεις απέναντι. Ελάτε να μιλήσουμε λίγο για την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά για το λειτούργημα της δημοσιογραφίας στην 108η χώρα του κόσμου ως προς την Ελευθερία του Τύπου.

Για την ιστορία πάντως, οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις εναντίον του υβριδικού μόνο «ακραίοι» και μόνο «μειοψηφίες» δεν είναι.

Η Σητεία έχει διαμηνύσει πως δεν θα δεχτεί άλλες ανεμογεννήτριες (ήδη στον Δήμο λειτουργούν 24 αιολικά πάρκα με 169 ανεμογεννήτριες) ενώ το έργο που θέλει να φτιάξει η ΤΕΡΝΑ έχει χωροθετηθεί μέσα στο χαρακτηρισμένο από την UNESCO Γεωπάρκο.

Για το έργο έχει κατατεθεί προσφυγή στο ΣτΕ, οι γνωμοδοτήσεις όλων των φορέων (και κρατικών) είναι ομόφωνα αρνητικές και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση περνάει την επένδυση από τη διυπουργική επιτροπή ως fast track προσπαθώντας να προκαταβάλει την απόφαση της Δικαιοσύνης και αγνοώντας τους κατοίκους. Ο δήμαρχος ασφαλώς είναι στη σωστή πλευρά, ακούει τους δημότες του και κάνει το καθήκον του.

Οι φωτογραφίες παρακάτω από την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των… μειοψηφιών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon