cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Η οικοδομή πάει σύννεφο στον καταυλισμό των Ρομά

Περάσαμε τυχαία αυτές τις ημέρες από το δρόμο δίπλα στον καταυλισμό των Ρομά και είδαμε να χτίζουν πάλι ένα ωραιότατο μεγάλο σπίτι με μπετόν. Αλήθεια τι γίνεται εκεί;

Η οικοδομή πάει σύννεφο στον καταυλισμό των Ρομά

Μπορεί λόγω κρίσης η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα να μην γνωρίζει άνθιση σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως στις μεγάλες πόλεις αλλά ο κανόνας δεν ισχύει για τον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Αλικαρνασσό… τι καταυλισμός δηλαδή αφού πλέον με την ανοικοδόμηση που υπάρχει έχει γίνει κανονικός οικισμός.

Περάσαμε τυχαία αυτές τις ημέρες από το δρόμο δίπλα στον καταυλισμό και είδαμε να χτίζουν πάλι ένα ωραιότατο μεγάλο σπίτι με μπετόν, σύνορο με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και με πρόσοψη στον κεντρικό δρόμο.

Παράνομο φυσικά αλλά προφανώς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και γι αυτό δεν υπόκειται σε έλεγχο νομιμότητας όπως όλες οι υπόλοιπες κατοικίες.

Άδικο για τον κακόμοιρο βιοπαλαιστή που πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του να βγάλει άδειες και να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του; Σαφώς και μάλιστα εις διπλούν γιατί γίνεται και σε καταπατημένη γη.

Ωστόσο πρόκειται για μια ξεχωριστή κατηγορία πολιτών κι όλοι σιωπούμε.

Όμως γνωρίζουμε ότι η έκταση όπου είναι εγκατεστημένος ο καταυλισμός των Ρομά κατά καιρούς ακούγεται πως θα αξιοποιηθεί. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι σχέδια έχουν γι αυτό το σημείο αλλά με τόσες οικοδομές που χτίζονται και αντικαθιστούν τις πλαστικές και ξύλινες παράγκες δύσκολα θα πεισθούν οι Ρομά να μετεγκατασταθούν οπουδήποτε αλλού.

Κι αν κάποια στιγμή θυμηθούν οι αρμόδιοι πως υπάρχει αυτή η έκταση και επιχειρήσουν να την πάρουν πίσω οι Ρομά θα έχουν κάθε δικαίωμα να βρεθούν απέναντι τους.

Όταν κλείνεις τα μάτια στην παρανομία τότε την αποδέχεσαι…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon