cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Ηράκλειο: Εγκαθίσταται αυτόματο σύστημα ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων

Ένα σημαντικό βήμα για την απόκτηση ηλεκτρικών ποδηλάτων και την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ενοικίασής τους έκανε ο Δήμος Ηρακλείου…

Ηράκλειο: Εγκαθίσταται αυτόματο σύστημα ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 440.713 ευρώ και αφορά την προμήθεια και την εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος, που θα δίνει στους δημότες την ευχέρεια να παραλαμβάνουν, να χρησιμοποιούν και να επιστρέφουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα που πρόκειται να αποκτήσει ο Δήμος στο πλαίσιο του ίδιου έργου.

Τα 66 ποδήλατα που θα αποκτηθούν θα τοποθετηθούν σε οκτώ σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά, η συγκεκριμένη δράση «είναι το επόμενο βήμα στην πολιτική του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να ενισχύσει κι άλλο τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη και να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων».

Μέσα στους επόμενους μήνες και εφόσον ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, θα προχωρήσει και η δημοπράτηση του έργου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon