cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Ηράκλειο: Σύστημα τηλεματικής σε απορριμματοφόρα και κάδους

Στον εξοπλισμό των απορριμματοφόρων και των κάδων απορριμμάτων με τηλεματικό εξοπλισμό, με στόχο την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας, προχωράει ο Δήμος Ηρακλείου…

Ηράκλειο: Σύστημα τηλεματικής σε απορριμματοφόρα και κάδους

Στον εξοπλισμό των απορριμματοφόρων και των κάδων απορριμμάτων με τηλεματικό εξοπλισμό, με στόχο την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας, προχωράει ο Δήμος Ηρακλείου.

Το θέμα συζητήθηκε σε ενημερωτική συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στελέχη της αναδόχου εταιρίας.

Ουσιαστικά, όπως επισημάνθηκε, τα απορριμματοφόρα θα εξοπλιστούν με μονάδες ζύγισης και θα μεταβιβάζουν τη σχετική πληροφορία στο κεντρικό σύστημα καταγραφής του δήμου, ενώ αντίστοιχα, έξυπνες ετικέτες στους κάδους απορριμμάτων θα γνωστοποιούν τη θέση και το βάρος κάθε κάδου στα οχήματα συλλογής.

Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, αναλύθηκε ο τρόπος λειτουργίας του τηλεματικού εξοπλισμού, της μονάδας συστήματος ζύγισης και των RFID tags, καθώς και τα οφέλη που αναμένεται να αποκομίσουν οι δημότες Ηρακλείου μετά την πλήρη υλοποίηση του έργου.

Τα RFID tags θα τοποθετηθούν σε 9.000 κάδους των 1.100 λίτρων, ενώ το σύστημα ζύγισης και ταυτοποίησης που περιλαμβάνει αναγνώστη και κεραία RFID και τηλεματικό εξοπλισμό, θα τοποθετηθεί στα οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Η επεξεργασία των δεδομένων, που θα συγκεντρώνονται σε ειδική πλατφόρμα, θα βοηθήσει στην καταγραφή της δυναμικής παραγωγής των απορριμμάτων ανά τομέα, και δημοτική κοινότητα.

Ο απώτερος στόχος, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, είναι η βελτιστοποίηση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων και της διαδικασίας αποκομιδής, καθώς και η αναχωροθέτηση των κάδων έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες που προκύπτουν ανά περιοχή αλλά και ανά εποχή του έτους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon