cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Νέα απορριμματοφόρα για δήμους της Κρήτης

Με οκτώ νέα απορριμματοφόρα ενισχύεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου – Έφτασε στο Οροπέδιο Λασιθίου το νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης…

Νέα απορριμματοφόρα για δήμους της Κρήτης

Τα νέα οχήματα βρίσκονται ήδη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νέα απορριμματοφόρα και τις δυνατότητές τους.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, με την παραλαβή των οκτώ αυτών νέων απορριμματοφόρων ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει ποτέ στον στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί συνολικά 25.

Τα τέσσερα από αυτά τα απορριμματοφόρα, είναι χωρητικότητας 16 κ.μ. (τα δυο φέρουν ειδικούς γάντζους για υπόγειους κάδους, οι οποίοι αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί μέχρι τον Οκτώβριο αρχικά σε δυο κεντρικές αρτηρίες της πόλης), ενώ τρίων εξ αυτών είναι χωρητικότητας 12 κ.μ. και ένα των έξι κ.μ..

Αυτά, έρχονται να προστεθούν στα 17 υπάρχοντα τα οποία είναι:

  • 10 χωρητικότητας 16 κ.μ.
  • 2 χωρητικότητας 10 κ.ε.
  • 3 χωρητικότητας 6 κ.ε.
  • 2 χωρητικότητας 4 κ.ε.
  • Ένα χωρητικότητας 12 κ.ε. το οποίο προσέφερε η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τη δημοτική, επιπλέον έχουν αποκτηθεί ένα σκουπάκι – σάρωθρο, δυο ηλεκτρικά σάρωθρα ατομικού χειριστή, ένα ανοιχτού τύπου όχημα για την αποκομιδή στο κέντρο, ένα γαντζοφόρο και ένα πλυντήριο κάδων.

Όπως δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος: «Η προμήθεια ακόμα οκτώ νέων και σύγχρονων απορριμματοφόρων αναβαθμίζει περαιτέρω τις δυνατότητες αποκομιδής απορριμμάτων από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Συνολικά έχουμε αποκτήσει 25 καινούργια απορριμματοφόρα τα τελευταία χρόνια, μαζί με άλλα χρήσιμα οχήματα και μηχανήματα και προχωρήσαμε σε μια ανανέωση του στόλου που δεν είχε υπάρξει ποτέ στο παρελθόν σε τέτοια έκταση. Ήταν αναγκαία όμως, ώστε οι εργαζόμενοι να κάνουν τη δουλειά τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και αποτελεσματικότητα».

Οροπέδιο Λασιθίου

Έφτασε στο Οροπέδιο Λασιθίου ένα καινούριο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης, το οποίο απέκτησε ο Δήμος μετά από πρόταση που υπέβαλλε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείο Εσωτερικών, προϋπολογισμού 150.000,00 €.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο όχημα Mercedes, τύπου πρέσας με χωρητικότητα 12 κυβικών, το οποίο θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου προκειμένου οι δημότες και οι χιλιάδες επισκέπτες να απολαμβάνουν ακόμα καθαρότερο περιβάλλον μέσα από σύγχρονες υπηρεσίες ανακύκλωσης.

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου φροντίζει, χωρίς να επιβαρύνει με πρόσθετους φόρους και τέλη τους Δημότες, να αξιοποιεί εργαλεία χρηματοδότησης και να βρίσκει λύσεις για την ενίσχυση των υπηρεσιών, παροχών και έργων του Λασιθίου. Το νέο απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση βάσει του σχεδιασμού μας, θα βοηθήσει ακόμα περαιτέρω την αποκομιδή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών με πιο συχνά δρομολόγια αλλά και καλύτερες συνθήκες ασφάλειας για τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας, προς όφελος του μοναδικού Λασιθιώτικου τοπίου, των κατοίκων, των επισκεπτών και της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος, Γ. Στεφανάκης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon