cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για τις διακομιδές στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν την απόφαση να γίνονται διακομιδές ασθενών χωρίς εξειδικευμένο γιατρό…

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για τις διακομιδές στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου για την εφαρμογή της απόφασης του Υπουργείου Υγείας να πραγματοποιούνται διακομιδές ασθενών με το ΕΚΑΒ, από γιατρούς χωρίς καμία εξειδίκευση.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του νοσοκομείου κατάρτισε μια λίστα με τους γιατρούς του νοσοκομείου σε εφημερίες ετοιμότητας σε περίπτωση που χρειαστεί διακομιδή ασθενούς, στην οποία συμπεριλαμβάνονται γιατροί άσχετων ειδικοτήτων αλλά και νέοι ειδικευόμενοι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, «η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος επιχειρεί να εκβιάσει γιατρούς, ανειδίκευτους για το σκοπό αυτό, να πραγματοποιούν επικίνδυνες διακομιδές διασωληνωμένων – βαρέως πασχόντων ασθενών».

Τέλος η ΟΕΝΓΕ ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου να αποσύρει άμεσα τις εφημεριακές λίστες, ενώ ζητά και από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, «την εξεύρεση άμεσης λύσης για την ασφαλή διακομιδή των βαρέως πασχόντων, από ειδικευμένους γιατρούς, πριν να είναι πολύ αργά».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon