cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Κινδυνεύει με «λουκέτο» η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Με «λουκέτο» κινδυνεύει η παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η., με τη διευθύντρια της κλινικής, Μαρία Μπάστα αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων, να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου…

Κινδυνεύει με «λουκέτο» η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική κινδυνεύει να κλείσει καθώς πλέον δεν μπορεί να καλυφτεί εφημεριακά από παιδοψυχίατρο. Μετά από μία παραίτηση τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν μείνει δύο γιατροί, οι οποίοι δεν φτάνουν για το τμήμα της ενδονοσοκομειακής νοσηλείας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, η διευθύντρια της κλινικής, Μαρία Μπάστα, η παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ είναι ένα τμήμα που έχει εννέα κλίνες νοσηλείας, είναι η δεύτερη πανεπιστημιακή παιδοψυχιατρική κλινική στην Ελλάδα και η μοναδική κλινική για ψυχιατρικά περιστατικά στο νότιο Αιγαίο.

Όπως επισήμανε, μετά από μία παραίτηση τον Σεπτέμβριο, έχουν μείνει δύο ψυχίατροι, παρ’ όλο, που υπάρχει η επιστημονική ομάδα, με ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, θεραπευτή, εργοθεραπευτή, νοσηλευτές αλλά οι δύο γιατροί δε φτάνουν.

«Σήμερα άνοιξε η προκήρυξη για δύο θέσεις επιμελητή Α’ παιδοψυχιάτρου οπότε είναι πολύ νωρίς να πούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον», σχολίασε μεταξύ άλλων η Μαρία Μπάστα.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι οποίοι επανειλημμένα έχουν δημοσιοποιήσει τα προβλήματα της συγκεκριμένης κλινικής, τονίζοντας ότι παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις, επιστολές εκ μέρους του προσωπικού, ανακοινώσεις του σωματείου, καμία λύση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα. 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon