cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Κινητοποιήσεις αγροτών στα Χανιά για τη δακοκτονία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και φέτος στο πρόγραμμα δακοκτονίας στην Κρήτη, πραγματοποιούν οι αγρότες των Χανίων…

Κινητοποιήσεις αγροτών στα Χανιά για τη δακοκτονία
Από προηγούμενη κινητοποίηση αγροτών στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωΐ, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Οι αγρότες των Χανίων διεκδικούν να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας, αλλά να εξασφαλιστεί η «ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του».

Παράλληλα, καλούν την Περιφέρεια Κρήτης να προχωρήσει άμεσα σε νέο κύκλο ψεκασμών αντιμετώπισης του δάκου, η έξαρση του οποίου σηματοδοτεί καταστροφή της πλούσιας ελαιοπαραγωγής όπως το 2019, και να σταματήσει να χρεώνει στους ελαιοπαραγωγούς την ευθύνη των ψεκασμών.

Άλλωστε οι αγρότες ζητούν επανειλημμένα να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς, ειδικά από τη στιγμή που τους ζητούν να αναλάβουν οι ίδιοι τους ψεκασμούς και παράλληλα, να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία.

Τέλος, ζητούν να σταματήσει να ανατίθεται σε εργολάβους (είτε μέσω ιδιωτών, είτε μέσω δήμων) το πρόγραμμα δακοκτονίας, καθώς όπως υποστηρίζουν, έχει τραγικές επιπτώσεις στους μικρομεσαίους παραγωγούς.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon