cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Καταδίκη της αστυνομικής βίας σε βάρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει την αστυνομική βία σε βάρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων – «Η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι η βία», τονίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ…

Καταδίκη της αστυνομικής βίας σε βάρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού με χημικά και ωμή βία.

Σύμφωνα με το ΕΚΗ, την ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ο κ. Χατζηδάκης οι οποίοι αντί να διορθώσουν τα προβλήματα του κλάδου, υποβάθμισαν την Επιθεώρηση Εργασίας και διέλυσαν τον ελεγκτικό μηχανισμό του ΕΦΚΑ.

«Το ΕΚΗ, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, καθώς και τα Σωματεία στον χώρο του Τουρισμού  έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι εάν δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά τους, τότε θα ασκήσουν το νόμιμο συνταγματικό τους δικαίωμα προκήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων με την έναρξη της τουριστικής περιόδου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΗ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με την απεργία και τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα με προπηλακισμούς, σπρωξίματα, χημικά, τραυματισμούς και προσαγωγές εναντίον εργαζόμενων και βουλευτών, μεταξύ των οποίων και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Αυτός ήταν ο διάλογος της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους εργαζόμενους στον τομέα τουρισμού – επισιτισμού και η απάντηση στα δίκαια αιτήματά τους», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, προσθέτοντας ότι «η εργασία με νόμους γαλέρας μόνο ζημιά θα προκαλέσει μεσοπρόθεσμα σε όλους».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon