cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Ξεκινά η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην Ιεράπετρα

Το πρώτο καταφύγιο αδέσποτων ζώων που θα υπάρχει σε όλο το νομό Λασιθίου, αναμένεται να δημιουργηθεί στην Ιεράπετρα, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο με την ανάδοχο εταιρία…

Ξεκινά η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην Ιεράπετρα

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του δημάρχου Ιεράπετρας, Θεοδοσίου Καλαντζάκη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, για το έργο δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων που θα περιλαμβάνει και ιατρείο, συνολικού προϋπολογισμού 515.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την κατασκευή εγκαταστάσεων καταφυγίου – κυνοκομείου στην θέση «Πετρούνια» με 48 ατομικές αίθουσες διαμονής σκύλων και μία αίθουσα γατών και λοιπών ζώων.

Παράλληλα θα περιλαμβάνει χώρους ανάπαυσης και άσκησης, αύλειο χώρο, ιατρείο κτηνιάτρου και επιπλέον χώρους που θα εξυπηρετούν το προσωπικό και την λειτουργικότητα του καταφυγίου.

Είναι το πρώτο καταφύγιο αδέσποτων ζώων που θα υπάρχει σε όλο το Νομό Λασιθίου και ένα από τα ελάχιστα που υπάρχουν στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, πρόκειται για ένα έργο καθοριστικής σημασίας τόσο για τη διαχείριση του πλήθους των αδέσποτων ζώων και τη σταδιακή μείωσή τους μέσω δράσεων στειρώσεων και υιοθεσιών όσο και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των δημοτών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon