cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Λύση στην ύδρευση του Ρεθύμνου με την αξιοποίηση του φράγματος Ποταμών

Οριστική λύση στην ύδρευση από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης με την αξιοποίηση ταμιευτήρα φράγματος Ποταμών Αμαρίου και την εγκατάσταση επεξεργασίας νερού…

Λύση στην ύδρευση του Ρεθύμνου με την αξιοποίηση του φράγματος Ποταμών

Οριστική λύση δίδεται, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, στην ύδρευση του Ρεθύμνου, με την ένταξη της Πράξης «Αξιοποίηση ταμιευτήρα φράγματος Ποταμών Αμαρίου: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 22,4 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Άρη Παπαδογιάννη, θα λύσει με οριζόντιο τρόπο, κάθε πρόβλημα ύδρευσης του Ρεθύμνου για τις επόμενες πολλές δεκαετίες, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια, σχετικής με το έργο συνέντευξης Τύπου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπαδογιάννης, στο πρόγραμμα «ΥΜΕΠΕΡΑΑ» του υπουργείου Ανάπτυξης, μέσω του οποίου θα γίνει η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά, «αποτελεί ένα εργαλείο για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης».

Σύμφωνα με τα όσα επισημάνθηκαν στην συνέντευξη Τύπου, η εγκατάσταση μελετάται έτσι ώστε να καλύπτει επαρκώς τις απαιτήσεις της παρούσας φάσης και της 20ετίας (Α’ Φάση – μέσης ημερήσιας δυναμικότητας 30χιλ. μ3/ημ.), ενώ έχει γίνει κατάλληλη πρόβλεψη χώρου και υποδομών για την επέκταση των έργων των μονάδων αυτών για την κάλυψη των αναγκών των μελλοντικών φάσεων επέκτασης του έργου 40ετίας (Β’ Φάση).

Το έργο επίσης περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός υδροστρόβιλου στην είσοδο της εγκατάστασης, ο οποίος θα μας εξασφαλίζει παράλληλα και ενεργειακή επάρκεια, ενώ τονίστηκε ότι τα μοντέλα δείχνουν ότι για τα επόμενα 40 με 45 χρόνια, έχει εξασφαλιστεί η υδροδότηση του Ρεθύμνου.

Το έργο στον προϋπολογισμό του, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, ενώ το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του, ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon