cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Με Σπύρο Δανέλλη στην Περιφέρεια Κρήτης, ο ΣΥΡΙΖΑ

Την υποψηφιότητα του Σπύρου Δανέλλη στην Περιφέρεια Κρήτης, θα στηρίξει επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου…

Με Σπύρο Δανέλλη στην Περιφέρεια Κρήτης, ο ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε χθες η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπου εξετάστηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες που θα στηρίξει το κόμμα στις Περιφέρειες της χώρας στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα στηρίξει για την Περιφέρεια Κρήτης τον Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος υποψήφιος ευρωβουλευτής και στην συνέχεια υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για στις του 2019.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει:

  • Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την Γεωργία Ζεμπιλιάδου
  • Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον Απόστολο Γκλέτσο
  • Για την Περιφέρεια Ηπείρου τον Γιάννη Στέφο
  • Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο

Σήμερα το απόγευμα στις 17:00, σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου για τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Σπύρος Δανέλλης ήταν ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Πορείας, της Ε.ΑΡ. και του Συνασπισμού της Αριστεράς.

Από το 1992 έως το 2000 ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου και από το 1996 έως το 2000 ήταν βουλευτής Ηρακλείου.

Στη συνέχεια, διετέλεσε από το 2003 έως το 2009 δήμαρχος του Λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου.

Στις ευρωεκλογές 2009 ήταν πρώτος επιλαχών στην εκλογική λίστα του ΠΑΣΟΚ και στις 8 Οκτωβρίου του ίδιου έτους εξελέγη ευρωβουλευτής αντικαθιστώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Διατήρησε το αξίωμα του ευρωβουλευτή μέχρι το 2014.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι. Ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος μαζί με τον Γιώργο Αμυρά, ωστόσο στις 15 Ιανουαρίου 2019, διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις ευρωεκλογές του 2019. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν εξελέγη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon