cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Μηνύματα συμπαράστασης από μαθητές της Κρήτης για τα Τέμπη

Συγκλονίζουν οι μαθητές της Κρήτης, με τα μηνύματα συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη – Καταλήψεις και πανό σε πολλά σχολεία του νησιού…

Μηνύματα συμπαράστασης από μαθητές της Κρήτης για τα Τέμπη

Με τον δικό τους συγκινητικό τρόπο, μαθητές σχολείων του Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου καταθέτουν την θλίψη τους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και εκφράζουν την συμπαράστασή και την αλληλεγγύη τους στους συγγενείς τους.

Από το πρωί αρκετά σχολεία του νησιού βρίσκονται υπό κατάληψη, με τους μαθητές, πέραν της θλίψης τους, να διαμαρτύρονται για τα όσα συνέβησαν στην περιοχή των Τεμπών και τα διαχρονικά λάθη των κυβερνήσεων.

Το πρωί της Πέμπτης μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο προαύλιο του σχολείου, ενώ παράλληλα σχημάτισαν με τις τσάντες τους το μήνυμα «Έφτασες;».

Την ίδια ώρα οι μαθητές του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου έστειλαν ακόμα ένα μήνυμα που είναι το ίδιο ηχηρό διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες από τις οποίες υπήρξε το τραγικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 47 ανθρώπους και δεκάδες τραυματίες: “Όλοι αναλώσιμοι”.

Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα και ένα πανό, όπου αναγραφόταν οι φάσεις: “Να με πάρεις όταν φτάσεις. Ναι;” και “Πάμε κι όπου βγει” οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου έστειλαν το δικό τους μήνυμα διαμαρτυρίας στον άδικο χαμό κυρίως νέων παιδιών.

Ηράκλειο: Μαθητές συγκινούν με τις συμβολικές δράσεις συμπαράστασης στα θύματα των Τεμπών

Υπενθυμίζεται ότι υπό κατάληψη τελούν σήμερα το 4ο και το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου καθώς επίσης το 1ο, 4ο, το 10 ΓΕΛ και το Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου.

Ακόμα, λόγω κατάληψης δεν λειτουργούν το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Τυμπακίου, το ΕΠΑΛ Μοιρών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίων Δέκα και το ΓΕΛ της Αγίας Βαρβάρας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon