cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Μνημεία του μινωικού πολιτισμού σε έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Φωτογραφική έκθεση για τον Μινωικό Πολιτισμό και τα μνημεία του, θα είναι ανοιχτή για το κοινό στο Μουσείο της Ακρόπολης έως τις 30 Οκτωβρίου 2023…

Μνημεία του μινωικού πολιτισμού σε έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ο μινωικός πολιτισμός αναπτύχθηκε την Εποχή του Χαλκού στην Κρήτη. Το όνομά του το οφείλει στον αρχαιολόγο Arthur Evans, ανασκαφέα της Κνωσού, ο οποίος τον συνέδεσε με το μυθικό βασιλιά της Κρήτης Μίνωα και τον μύθο του Μινώταυρου. Η αρχή του τοποθετείται περίπου στο 3200 πΧ και η πτώση του περίπου στα 1100 πΧ.

Σε αυτά και πολλά άλλα στοιχεία έχουν πρόσβαση οι πολίτες στη φωτογραφική έκθεση, την οποία συνοδεύει και σχετική έκδοση, για τον Μινωικό Πολιτισμό, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό στο Μουσείο της Ακρόπολης έως τις 30 Οκτωβρίου 2023.

Την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12.00, στο Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης και φωτογραφικής έκθεσης «ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Μια ματιά μέσα από μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου».

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου: «Δράσεις Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Κρήτης 2019-2021».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία θα συντονίσει ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου Κωνσταντίνος Γιαπιτσόγλου, θα μιλήσουν ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, η αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου Αναστασία Τζιγκουνάκη.

Για τον μινωικό πολιτισμό, χαρακτηριστικά του οποίου αποτελούν η ευρεία χρήση του χαλκού, η εμφάνιση συστήματος κεντρικής διοίκησης και γραφών, η ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας και του θαλάσσιου εμπορίου με το Αιγαίο και την Εγγύς Ανατολή, στοιχεία του σταχυολογούνται μέσα από την ενδεικτική παρουσίαση μινωικών εγκαταστάσεων στην Π.Ε Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon