cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Νέα επέμβαση της αστυνομίας στη Rosa Nera για την εκκένωση της κατάληψης

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο λόφο Καστέλι, πάνω από το Παλιό Λιμάνι των Χανίων. Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο για την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera…

Νέα επέμβαση της αστυνομίας στη Rosa Nera για την εκκένωση της κατάληψης

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο λόφο Καστέλι, πάνω από το Παλιό Λιμάνι των Χανίων. Ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο για την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera.

Οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την περιοχή και στην συνέχεια προχώρησαν σε έφοδο στο κτίριο το οποίο τελεί υπό κατάληψη.

Οι υποστηρικτές της κατάληψης καλούν σε συγκέντρωση υποστήριξης επί των οδών Δασκαλογιάννη και Κανεβάρο όπου βρίσκονται και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η Κατάληψη Rosa Nera καλεί σε συνέλευση αλληλεγγύης σήμερα στις 5:00 μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. «Η τρομοκρατία ενάντια στο τοπικό κίνημα και η ξενοδοχοποιηση του Λόφου Καστέλι για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών δε θα περάσει. Όλες και όλοι στο ΠΕΦ, σήμερα στις 5 μ.μ. Άμεση απελευθέρωση των συντρόφων και των συντροφισσών μας. Τα μαύρα ρόδα θα ανθίζουν μια ζωή», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Το σπάσιμο της κατάληψης «Rosa Nera» αποτέλεσε εμβληματική υπόσχεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη όχι μόνο λόγω της αντιπαράθεσης με τον αναρχικό χώρο αλλά κυρίως επειδή στο «μπαλκόνι των Χανίων», όπου βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα των πρώην στρατώνων της 5ης Μεραρχίας, έχουν εκπονηθεί μεγαλόπνοα επενδυτικά σχέδια που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, πισίνες και πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2020 είχε γίνει εκκένωση της κατάληψης, και πάλι ύστερα από αστυνομική επιχείρηση, ωστόσο λίγους μήνες μετά, μέλη και αλληλέγγυοι της κατάληψης επανακατέλαβαν τον χώρο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon