cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 27.04 2024

Ο πόλεμος ξεκίνησε από τα… μαρμαρένια Ανώγεια

Μέσα πέσαμε. Οι αναφορές Καραμανλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν φωτιά και λάβρα. Κάποιος δεν θα κοιμηθεί καλά στο Μαξίμου απόψε…

Ο πόλεμος ξεκίνησε από τα… μαρμαρένια Ανώγεια

Όσο και αν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες έλεγαν οτι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι «διακριτικός», «θεσμικός» και «εξαιρετικά προσεκτικός» στις διατυπώσεις του για το σκάνδαλο των υποκλοπών, εντούτοις οι αναφορές του ήταν φωτιά και λάβρα.

Με «χαλί» το… ήθος και την προσφορά στο δημόσιο βίο του εκλιπόντος Γιάννη Κεφαλογιάννη (και φυσικά με την παραμικρή αναφορά στην καταδίκη του για υπόθαλψη εγκληματιών στην υπόθεση με τα ναρκωτικά το 2008) και με φόντο την πολιτική οικογένεια των Ανωγείων που προετοιμάζεται για πολύ υψηλότερα πράγματα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν χαρίστηκε καθόλου και έβαλε φωτιά στο Μαξίμου.

Πάμε…

«Διαύγεια και διαφάνεια είναι θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως! »

Θέλετε κι άλλο; Θέλετε και λίγο από… «παρανομία» και «ανοησία»;

«Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο».

Και τελικά τι να γίνει Πρόεδρε;

«Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που  διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

(Ακριβώς δηλαδή ό,τι ζητά σήμερα ο Ανδρουλάκης και όλη η αντιπολίτευση: Να δοθεί ο φάκελος της ΕΥΠ και να μάθει η ελληνική κοινωνία τους λόγος για τους οποίους αποφασίστηκε η παρακολούθησή του)

Κάποιος δεν θα κοιμηθεί καλά στο Μαξίμου απόψε…

Και για το τέλος μια μαντινάδα να ευθυμήσουμε με αγάπη από τον πρώην στον νυν πρωθυπουργό…

« Άλλο το να ΄σαι αετός
και άλλο να τον κάνεις.
Άλλο το να θωρείς κορφές
και άλλο να τις φτάνεις».

Alors, c’est la guerre ή αλλιώς, ο πόλεμος ξεκίνησε…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon