cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Ο Ζαχαρίας έκανε δυνατό… “Σασμό”!!!

Ο Ζαχαρίας παρόλο που κουβαλάει στις πλάτες του ένα βαρύ πολιτικό όνομα, φαίνεται να κινείται πολιτικά με τον δικό του αυτόφωτο προσωπικό τρόπο και όταν πιστέψει σε ένα όραμα κάνει και… “Σασμό”!!!

Ο Ζαχαρίας έκανε δυνατό… “Σασμό”!!!

Όταν ο υποψήφιος δήμαρχος Ηράκλειου Αλέξης Καλοκαιρινός έκανε την πρώτη παρουσίαση υποψηφίων του, τον περασμένο Ιούλιο, είδαμε προσωπικότητες απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους.

Το πρώτο δείγμα γραφής του, μας έδωσε να καταλάβουμε πως ο συνδυασμός του, «Δικαίωμα στην Πόλη», ήταν πολυκομματικό, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ιδεοληψίες και κυρίως χωρίς παλιομοδίτικα και παλαιοκομματικού ύφους και στυλ στερεότυπα.

Αν και είχαμε δει τον κ. Ζαχαρία Κεφαλογιάννη στην πρώτη εκδήλωση, αυτή της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Αλέξη Καλοκαιρινού, ασφαλώς και δεν μπορούσαμε να είμαστε και 100% σίγουροι ότι αργότερα θα τον βλέπαμε να φιγουράρει και στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης Καλοκαιρινού. Αλλά… το είδαμε και αυτό.

Πέρα από την πρώτη αρχική εντύπωση η κύρια σκέψη που επικράτησε στην συνέχεια ήταν ότι ο Αλέξης Καλοκαιρινός με την “προσθήκη” του Ζαχαρία Κεφαλογιάννη στο team του έκανε το μεγάλο άνοιγμα στην κεντροδεξιά, αποδεικνύοντας ότι δεν διστάζει να πάρει το ρίσκο με σκοπό την δημιουργία ενός μεγάλου αυτοδιοικητικού σχήματος που κινείται σε όλο το φάσμα του πολιτικού γίγνεσθαι… Το αν θα του βγει το ρίσκο μένει να το δούμε στην πράξη σε λίγες εβδομάδες.

Και δεν είναι μόνο το ρίσκο του Αλέξη Καλοκαιρινού, υπάρχει και το ρίσκο του ίδιου του Ζαχαρία Κεφαλογιάννη, που δείχνει ότι και ο ίδιος είναι τολμηρός και δεν διστάζει να κυνηγήσει κάποιο όραμα όταν πεισθεί από αυτό.

Ο Ζαχαρίας παρόλο που κουβαλάει στις πλάτες του ένα βαρύ πολιτικό όνομα, φαίνεται να κινείται πολιτικά με τον δικό του αυτόφωτο προσωπικό τρόπο.

Ας μην ξεχνάμε ότι το 2010 υποστήριξε την Ντόρα Μπακογιάννη, κατεβαίνοντας στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Δημήτρη Γιαννουλάκη βγαίνοντας πρώτος σε σταυρούς, κερδίζοντας τον… “επίσημο” συνδυασμό της ΝΔ επί Σαμαρά, στην περιφέρεια Κρήτης.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 κατέβηκε ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου και τα επόμενα τέσσερα χρόνια διετέλεσε επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο του Σταύρου Αρναουτάκη.

Θυμίζω επίσης ότι στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, υποστήριξε εξ ‘αρχής τον σημερινό πρωθυπουργό, την ώρα που οι υπόλοιποι στήριξαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές στήριξε την Θεανώ Βρέντζου, η οποία προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Οπότε εδώ δεν μιλάμε για έναν “σκληρό” και με “παρωπίδες” δεξιό πολιτικό, αλλά για κάποιον περισσότερο μετριοπαθή πολιτικό που όταν αντιληφθεί ότι έχει απέναντι του κάποιον που αξίζει, κατά την γνώμη του, δεν διστάζει να τον στηρίξει, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο μπορεί αυτός να ανήκει. Αρκεί βέβαια και το όραμα να είναι ρεαλιστικό και να μπορεί να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στον τόπο.

Καθόλου τυχαία λοιπόν η στρατηγική επιλογή του Αλέξη Καλοκαιρινού να εντάξει τον Ζαχαρία στο δυναμικό της παράταξης του. Εξάλλου μ’ αυτό τον τρόπο ο υποψήφιος δήμαρχος, αποδεικνύει πως ο… “Σασμός” των δυο αντρών, ενώνει στο χώρο του Κέντρου… την κεντροαριστερά με την κεντροδεξιά. Μένει να δούμε και στην πράξη βέβαια πως θα λειτουργήσει όλο αυτό μέσα στην Λότζια.

Και πάλι όμως το στοίχημα δεν θα είναι μόνο η συνεννόηση αλλά και η απόδοση επί του πεδίου ενός τέτοιου αυτοδιοικητικού σχήματος. Και εκεί ακριβώς είναι που “μετράει” η προσωπικότητα του κυρίου Καθηγητή, η εμπειρία του στο κομμάτι της διοίκησης, αλλά και το σχέδιο – όραμα της δημοτικής παράταξης του Αλέξη Καλοκαιρινού για την πόλη. Είπαμε όμως όλα θα φανούν στην πράξη και επί του πεδίου. Καλά να είμαστε να σχολιάζουμε…

Και επειδή ξέρετε… δύσκολα μπορώ να κρατηθώ και να μην σχολιάσω, θα το γράψω γιατί θα σκάσω. Διαβάζοντας λοιπόν και ακούγοντας όλο αυτό το διάστημα τις φημολογίες περί κομματικής στήριξης κι εκλεκτών, παρόλο που η παράταξη του κ. Στρατηγού την μια τις διαψεύδει -μπας και καταφέρει να “τσιμπήσει” και κανένα “απογοητευμένο” Πασόκο- και την άλλη τις επικαλείται ως απάντηση σε άρθρα από τα μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ που αναφέρουν το προφανές σε όλους μας στο Ηράκλειο ότι δηλαδή η υποψηφιότητα του Μιχάλη Καραμαλάκη δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται θετικά από τον κόσμο και μάλιστα ούτε καν από τους ίδιους τους νεοδημοκράτες, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ την ύπαρξη του Ζαχαρία Κεφαλογιάννη στο ψηφοδέλτιο Καλοκαιρινού.

Και δεν είναι μόνο η χαρακτηριστική περίπτωση του “γαλάζιου” Ζαχαρία καθώς στο αμφιθέατρο “Λότζια” του κυρίου Καθηγητή συναντά κανείς και άλλους επιφανείς “γαλάζιους” της πόλης μας…

Αν όλα αυτά τώρα δεν είναι απόδειξη ότι το “Δικαίωμα στην Πόλη” του Αλέξη Καλοκαιρινού έχει αγκαλιαστεί από ένα πολύ μεγάλο μέρος των δημοτών, ανεξαρτήτως πολιτικού χρωματισμού, τότε τι άλλο μπορεί να είναι; 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon