cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Οι αυξήσεις στο ρεύμα οδηγούν σε απόγνωση τρίτεκνους και πολύτεκνους

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Μαμουλάκη, οι τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα οδηγούν σε μια αλυσίδα ανατιμήσεων σε προϊόντα και αγαθά πρώτης ανάγκης, φέρνοντας σε απόγνωση τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες…

Οι αυξήσεις στο ρεύμα οδηγούν σε απόγνωση τρίτεκνους και πολύτεκνους

Όντας και ο ίδιος πολύτεκνος, και πρώην μέλος του Συλλόγου Τριτέκνων και νυν μέλος του Συλλόγου Πολυτέκνων, ο Χάρης Μαμουλάκης πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις των Συλλόγων Τριτέκνων και Πολυτέκνων Ηρακλείου.

Στις συναντήσεις συζητήθηκε η συνεισφορά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και επισημάνθηκε η αναγκαιότητας στήριξης και ενίσχυσής τους με κάθε διαθέσιμο τρόπο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλαίσιο κινήτρων που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της μείωσης του πληθυσμού, όπως καταγράφηκε και στην πρόσφατη απογραφή.

Συζητήθηκαν επίσης οι πολλές και σημαντικές δυσκολίες της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, εν μέσω της ακρίβειας και των διαρκών ανατιμήσεων στην ενέργεια, τα καύσιμα, τα είδη και αγαθά πρώτης ανάγκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης άκουσε τις προτάσεις των Συλλόγων, δεσμεύτηκε ότι θα τις μεταφέρει στο Κοινοβούλιο και σε δήλωσή του ανέφερε: «Ένας πολύ δύσκολος χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών. Οι τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα οδηγούν σε μια αλυσίδα ανατιμήσεων σε προϊόντα και αγαθά πρώτης ανάγκης, φέρνοντας σε απόγνωση νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το σύνολο της κοινωνίας. Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται και οι τρίτεκνες με τις πολύτεκνες οικογένειες. Οι ανάγκες τρέχουν, τα έξοδα δεν καλύπτονται και όπως συζητήσαμε με τις διοικήσεις των Συλλόγων Τριτέκνων και Πολυτέκνων Ηρακλείου, η κατάσταση είναι οριακή. Με αυτά τα δεδομένα, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπου με επιδοτήσεις από λεφτά των πολιτών προσπαθεί να κρύψει τα υπερκέρδη του καρτέλ ενέργειας, αδειάζει τα δημόσια ταμεία και δεν λύνει το πρόβλημα. Το μόνο που πετυχαίνει, είναι να έρχονται νέα, μηνιαία χαράτσια για όλους τους καταναλωτές, με ευφάνταστες ονομασίες όπως «μόνιμος μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνου» όπως ανακοινώθηκε».

«Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στον τομέα της ενέργειας, είναι πλέον αποδεδειγμένη. Οι συνέπειές της, τραγικές. Και η ανάγκη πολιτικής αλλαγής το συντομότερο δυνατόν, πιο επιβεβλημένη από ποτέ», κατέληξε ο κ. Μαμουλάκης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon